Wyświetl pojedynczy post
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.06.2011, 16:45
Angmir napisał(a):Wyświetl post
1) to tylko twoje zdanie - statystyki Sobiech ma 3 razy lepsze a gra w słabszym klubie do tego jest młdoszy. Wedłóg mnie są to piłkarze tej samej klasy tylko spełniający inne funkcje (Sobiech ze swoich wywiązuje się może nawet lepiej) Ale tak jak mówie to jest moje zdanie tamto jest twoje. Statystyki bardziej potwierdzają moje zdanie.

2) Ale wedłóg tych samych źródeł według których Mierzejewski wyceniany jest na 3-4 mln €, Sobiech wyceniany jest na 2-2,5mln €. I tak jeżeli Mierzejewski grałby w "tamtym Lechu" to dziś nie było by go w Polonii bo by go wyciągneli za 5-6 mln. (tylko dlatego że po prostu z naszej ligi nikogo nie sprzedamy za więcej - takie realia)

3) co do Rudnevsa to również się mylisz - po pierwsze Wojciechowski napewno nie dał by 2,5 mln € za piłkarza z Polskiej ligi - to za dużo nawet jak na niego. Po drugie za 3 mln € Rudnevs mogą opyulić w każdej chwili. Jego wartość spadła nieco po przegranym sezonie w lidze, ale w zimę wiele klubów było dość niezdrowo na niego napalonych (mysle że 6 mln € od jakichś Rusków czy Turków było możliwe wtedy, ale wtedy to i Właściciele lecha zwariowali i wydawało im sie że mają w składzie co najmniej Benzeme)

Swoją drogą to Rudnevs nawet jak na Polskie warunki to po prostu bardzo dobry napastnik i nic więcej. Ma straszne braki w technice (przyjęcie piłki w szczególności) nadrabia walką i niezłym instynktem strzeleckim, ale to piłkarz klasy Brożka w najlepszym wypadku. (Brozio to miał potencjał wielki ale trochę go nie wykożystał) Dla mnie 2 mln € to jego wartość, ale rynek żądzi się swoimi prawami i to co mu się udało w LE wywindowało jego wartość na kilka łądnych lat.

ad1) dobrze powiedziane - kazdy ma prawo do wlasnego zdania i do przedstawiania go

ad2) nie wiem czy wedlug tych samych - nie slyszalem nigdzie ze Sobiecha ktos chce kupic za 2,5mil , nie slyszalem tez ze ktos go chce za 1,5mil ba nawet nie slyszalem oferty 500k euro...( natomiast slyszalem o ofercie czy przymiarce Trabzonsporu do Mierzeja za 3 czy 4 mil .... - pomijajac czy to prawda czy tylko wymysly to chyba kazdy widzi ze grajek z niego nie przecietny wiec cos moze byc na rzeczy

ad3) tu sie nie zgodze poza 2,5mel od Jozia - troche przedobrzylem ...( natomiast jesli mowa o tych ofertach w zimie za Rudnevsa to trzeba na nie patrzec przez palce bo nasze pismaki to juz takie cuda wymyslaly ze historia(w Polsce kwota maksymalna jest ustalona na poziomie 4-5mil euro i na obecna chwile nie ma zawodnika w lidze za ktora w tym momencie nie mozna by takowego wyciagnac i nikt mi nie powie ze Rutkowski nie chcial 6 mil eurosow) , podobnie z Brozkiem bylo ktory chyba ze 3-4 lata temu mial isc do Fulham za 4 czy 5 baniek ( nie jestem pewny) w kazdym razie rzetelnosc polskich pismakow mozemy najlepiej zaobserwowac na przykledzie transferow tego lata - tylko do Wisly juz ze 20 przymierzyli
Odpowiedz cytując