Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2011, 23:25
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Nie trafisz do mnie argumentami, że inni są jeszcze gorsi. Wiem to. Rzecz w tym, że PiS nie jest na tyle dobry, bym uważał tę formację za nasze wybawienie. Irytują mnie swoim gospodarczym socjalizmem zahaczającym niekiedy o populizm (całe szczęście, że nie wprowadzali swoich zapowiedzi, gdy rządzili), skupianiem się na przepychankach z przeciwnikami zamiast na poważnych problemach (inni też to robią, tak, wiem). W czasie dwóch lat przy takich warunkach też można było więcej zrobić.
W kraju ślepców jednooki jest królem. U nas mądrzy ludzie którzy faktycznie mogliby Polskę rozwinąć, sami trzymają się z dala od polityki, bo wiedzą że kiedy zaczną zagrażać "etatowym" to skończy sie ich spokojne życie. Najlepszy przykład prof. Gilowska. Ona była z PiS czy z PO? czy prof. Religa skąd był? Myślisz ze przyszli do rządu dla stanowiska? Nie, przyszli bo zaproponował im to Kaczyński. Zaufali mu. Czy później żałowali? Czy mieli do Kaczyńskiego jakieś pretensje? Nie słyszałem. Znaczy nie wtrącał się autorytarnie, czyli potrafi dzielić się władzą z osobami kompetentnymi. Takiego premiera potrzeba. Potrafiącego ocenić czy ma do czynienia z poważną osobą czy z jakąś pacynką. Bo jak się źle trafi to później w podobnym okresie czasu ginie więcej generałów w czasie pokoju niż na wojnie. Taką mamy rzeczywistość. Wiadomo że Jarek ma też swoje wady, jednak błyszczy jak brylant w piasku ostatnich dwudziestu lat. Jeszcze cztery lata temu bym tego nie napisał, ale teraz? Kto jest lepszy niż Jarek? Cudacescu?

Co konkretnie można było więcej zrobić? Z Andrzejem i Romanem? Oszalałymi mediami? Tuskiem wzywającym miesiąc po wyborach do obywatelskiego nieposłuszeństwa? Zastanów się. To i tak dobrze że oddali mieszkania i trochę obniżyli podatki. Wiesz ile wzrósł dług za Jarka a ile teraz? Jeżeli nie to sobie sprawdź tylko sie nie przestrasz.

PiS nie jest wybawieniem, jest szansą na wybawienie nie licząc Nowej Prawicy jedyną.

flamengista napisał(a):Wyświetl post

No jasne, przecież do niedawna nie miał konta i nie korzystał z internetu. Znaczy się - uczciwy.

Ostatnim uczciwym politykiem w polskim parlamencie był (chyba) Marek Jurek.
Gdyby Jarek nie był uczciwy propagandowe media nie musiały by się śmiać z jego sznurowadeł. Jurek też jest uczciwy dlatego z niego też se śmieją. Wiesz chyba co to znaczy uczciwy? Bo nie ma to nic wspólnego ani z kontem ani z internetem. Przysadziłeś zwyczajnie TVNowskim sloganem, nie wiem tylko czy świadomie czy już się nie kontrolujesz.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 08.06.2011 o godz. 23:39.
Hej Nasz TS !!