westersyl napisał(a):

Sorry ale my dostaliśmy tego goscia w promocji, tacy piłkarze chodzą po cenach ponad 3 mln euro i to samo mówił jego menager. On spokojnie poradził by sobie w czołowych klubach Bundesligi czy innych zagranicznych ligach.
Wiek ? Absolutnie nie ma znaczenia. Melikson to genialny zawodnik nie tylko jak na polskie warunki.
|
No jak tak mówił jego manager to ja nie mam wątpliwości że to sama prawda
westersyl - mylisz dwie rzeczy wartość rynkową piłkarza i jego umiejętności. Teoretycznie wydawałoby się te dwie rzeczy powinny iść w parze, ale nie zawsze tak jest.
Ja nie kwestionuję talentu i umiejętności Meliksona, kwestionuję to, że bez pokazania się w Europie - puchary (jeszcze nie zdążył) ktoś wyda na niego te 3 mln euro. Ponadto gość nie gra w żadnej reprezentacji. Może się mylę ale bez tych elementów nikt nie da tych 3 mln euro. Bo zarówno liga izraelska jak i nasza nie jest miarodajna. Tym bardziej ze wiek ma znaczenie. Ma 27 lat a nie 19.
Genkov gdyby miał 21 lat i grał to co gra teraz, kosztowałby z 2 miliony euro jako młody dobrze rokujący piłkarz, a że ma już 27 i jest po "przejściach" (kilka lig i klubów) to kosztuje 550 tysięcy euro.