Wyświetl pojedynczy post
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2011, 15:01
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
(...)
Wygląda na to, że nowy szef ITI Bruno Valsangiacomo robi totalną rewolucję. Ja w tym dostrzegam plan restrukturyzacji holdingu - pozbycia się kilku spółek, w tym części niedochodowych. Na pewno do niedochodowych należy platforma N, która nadal wymaga strasznych inwestycji. Dziwi mnie pomysł ze sprzedażą TVN, ale może to tylko plotka.

Natomiast nie ulega wątpliwości, że dla klasycznego rekina biznesu, nie związanego emocjonalnie z Polską Legia Warszawa jest zdecydowanie nieopłacalnym interesem. Klub piłkarski raczej nie zarabia, to studnia bez dna.

Klub piłkarski może być traktowany tylko jako kosztowne hobby, połączone ze sposobem "wejścia na salony". W przypadku przejrzystych finansów w ITI (a wygląda na to, że Valsangiacomo chce uporządkować sytuację) - Legia traci rację bytu.

Więc myślę, że to potwierdza wcześniejsze doniesienia (sprzed paru miesięcy, w tym obszerna analiza w Forbesie) prasowe. ITI jest skłonne sprzedać Legię. Myślę, że to najlepszy moment, by dokonać takiej transakcji - zainteresowanie piłką przed Euro 2012 jest spore.

Wszystko układa się w logiczną całość, gdy popatrzymy na brak zmian w klubie. Po co coś zmieniać, skoro i tak mamy sprzedać klub?

Co to jednak oznacza dla Legii i jej kibiców? Moim zdaniem zmiana właściciela może im wyjść tylko na dobre.

Ba, jestem sobie w stanie wyobrazić, że Wojciechowski rzuca Polonię, przerzuca piłkarzy na Łazienkowską i pod nowym szyldem walczy o MP
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując