Wyświetl pojedynczy post
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2011, 11:15
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
a wiesz to bo ci wróżka powiedziała
Tak samo był płacz z Leszczakiem, M.Broziem,Kałudą czy wczesniej z Kwiekiem, Kowalczykiem
który z tych rzekomych talentów po odejsciu z Wisły zrobił zawrotna kariere?
Dawać szanse , bo jest młody
Tu jest Wisła, tu liczy sie wynik, dawać szanse to moga przy całym szacunku w Ruchu Chorzów
a nie u nas gdzie jak trener nie wygra w 3 mecach pod rzadz to jest na najlepszej drodze do wylotu
Poza tym jak ktoś jest naprawde dobry, to sie w koncu przebije( Mały, Kuba, bracia B.).
Zgadzam się , prawdziwy talent zawsze się przebije . Młodzi muszą ciężko pracować by kiedyś zagrać w pierwszej drużynie i na stałe się do niej przebić , muszą prezentować odpowiedni poziom który mają szanse osiągnąć po przez treningi z pierwszą drużyną czy wypożyczenia , czeka ich ciężka droga którą mogą przejść tylko najlepsi tak jak Mały . Co do tego wywiadu z Mąką jestem strasznie zawiedziony , myślałem że gość przyjdzie i spróbuje wygryźć kogoś z dwójki Garguła - Jirsak którzy niczego wielkiego nie prezentują a on mówi że skoro Ci dwaj siedzą na ławce to nawet nie ma o czym mówić , nie ma to jak ambicja . Dał jasno do zrozumienia że jest słabszy od Guły i Jirsaka wg niego i skoro tak bardzo chce zostać w tym ŁKS-ie to wypada powiedzieć powodzenia.
Co do młodych piłkarzy to uważam że 2 -3 powinno na stałe od nowego sezonu trenować z pierwszą drużyną , mieliby szanse się czegoś nauczyć , może kiedyś załapaliby się na ławkę a normalnie graliby w ME tylko mam tu na myśli młodych chłopaków w wieku maks 19 lat a nie kogoś takiego jak Brud który ma już 22 lata i w jego przypadku jest to już ostatni gwizdek by coś zdziałać w tym sporcie i dlatego on powinien regularnie grać na poziomie nieco wyższym niż ME więc w jego przypadku jedynym wyjściem wydaje się być wypożyczenie do 1 ligi o ile ktoś go zechce tam .

kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
To może rozwiążmy drużynę Młodej Ekstraklasy w takim razie. Napisałem, że skoro nie grają u nas to może ich wypożyczyć chociaż. Małecki i bracia Brożkowie byli wypożyczani. Gdyby nie byli to możnaby gdybać co by z nimi było. Tutaj nawet jak jest problem z doborem składu to woli się dać szanse zawodnikom, z którymi nie wiąże się przyszłości. Wszyscy chcą od kilkunastu lat sukcesu na już i może dlatego ciągle na niego czekamy.
Zauważ tylko że Brożkowie i Małecki byli wypożyczani do ekstraklasy a na naszych młodych utalentowanych nawet wśród 1-ligowców nie ma wielu chętnych więc o czym my mówimy ? Oczywiście może ktoś z 1 ligi zechce wypożyczyć Burligę albo Bruda ale już ,np . taki Czekaj czy Nalepa musieliby szukać klubu w niższych ligach i teraz pytanie co jest lepsze ? Granie na wypożyczeniu w 2 - 3 lidze czy gra w ME gdzie ma się okazję czasami rywalizować z piłkarzami pierwszych zespołów rywali , gdzie nieraz piłkarze są zapraszani na treningi pierwszej drużyny a w przypadku kontuzji innych zawodników mogą nawet zagrać w pierwszym zespole czy na stałe włączyć do kadry tego zespołu . Wg mnie lepsza jest gra w ME ale do pewnego momentu , uważam że w tej drużynie powinni być piłkarze do 19 roku życia a ze starszymi jeśli dobrze rokują na przyszłość to wypożyczać a jeśli nie to do widzenia .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 08.06.2011 o godz. 11:28.
Odpowiedz cytując