Wyświetl pojedynczy post
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2011, 08:29
Markus,

Przede wszystkim mógłbyś sobie darować emotikony, bo bynajmniej nie dodają one powagi do Twoich wypowiedzi. Ale to już chyba taki Twój mechanizm obronny, że jak ktoś Ci wytknie pisanie bzdur, to reagujesz emotem -

Markus napisał(a):Wyświetl post
Tak, oczywiście myliłem się pisząc o słabości naszej obrony, problemach w ataku, niebezpieczeństwie posiadania tylko jednego sensownego napastnika, w swoich słowach o scoutingu, czy całej polityce sportowo-finansowej Wisły sprzed tego i poprzednich sezonów... Myliłem się zawsze postulując zatrudnianie w klubie takich osób i fachowców jak Valckx czy Maaskant, z zagranicy, czy surowo oceniając kadrowe ruchy na początku sezonu, wartość naszych młodych zawodników typu Rado itd (których to razem z Łysym widziałeś w okolicy składu meczowego). Można tak wyliczać i wyliczać, jeśli Cię to bawi. Można też wspomnieć na historię naszych "sporów" na forum i zobaczyć komu czas zwykle przyznawał rację i czyje było, jak to ujmujesz, "na wierzchu". Dlatego ja w żaden sposób nie muszę tego dodatkowo wykazywać, pisać pod tym kątem etc..
Nie mam ochoty się z Tobą licytować kto popełnia więcej błędów w swoich ocenach, ale biorąc pod uwagę, że wypowiadam się na tym forum sporadycznie, raczej nie znalazłbyś tego zbyt wiele. Jeżeli chodzi o powyższe, to jest to jak dla mnie mało subtelna próba odwracania kota ogonem, bo wspomniałeś o kwestiach oczywistych, celowo pominąłeś natomiast te, któresą dla Ciebie niewygodne. Powinieneś przeanalizować własne posty z okresu od grudnia do marca, bo sytuacja, którą wypomniał Ci mr_kwolf świadczy o tym, że masz pamięć wybiórczą.

Pisałeś wówczas między innymi:

- "Niekoniecznie o chęci rozwoju drużyny. To bowiem również bardzo dobre i tanie zagranie mające zatuszować prawdziwy wymiar polityki i intencji właściciela. Holendrzy już zapewnili mu prawie pół roku spokoju ze strony kibicow, mamiąc wszystkich nadzieją gruntownych zmian na lepsze. " (o zatrudnieniu Holendrów)

- "Tylko golym okiem widać, że od pół roku żadnych istotnych zmian w polityce sportowo-finansowej nie ma, poza coraz intensywniejszą "wyprzedażą"

- Oba powyższe cytaty po sprzedaży Pawła Brożka, a przed transferami Pareiki, Meliksona, Jaliensa i Genkowa. Rzeczywistość zweryfikowała, że plotłeś wówczas bzdury, bo Brożek został zastąpiony, a Wisła do rundy wiosennej przystąpiła silniejsza niż jesienią. Bzdurą było również twierdzenie, że Holendrzy zostali zatrudnieni "na alibi", a nie po to żeby faktycznie działać.

- bzdury o ewentualnej "dymisji holendrów, którym przypadnie tradycyjna rola "kozłów ofiarnych"

- bzdurne sugestie o tym, że Cupiał nie wyłoży pieniędzy na wzmocnienia, na podstawie poprzednich okien transferowych

Właściwie w każdym Twoim poście z wspomnianego wyżej okresu można znaleźć coś, co teraz, po upływie czasu, okazało się wielką bzdurą. Dlatego mógłbyś wreszcie przestać oceniać na podstawie poszlak, przesłanek i tego, co Ci się wydaje.
Ostatnio edytowane przez Sopranos : 08.06.2011 o godz. 08:34.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując