http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...ta-czarnogory/
Istnieją przesłanki przemawiające za możliwością mojego odejścia do krakowskiej Wisły. Jest to wielki klub, instytucja w Polsce. Już wcześniej drużyna ta interesowała się mną, ale nie chcę o tym mówić zbyt wiele. W chwili obecnej przebywam na urlopie. O transferze będzie wiadomo coś więcej za kilka dni - ujawnił defensor w rozmowie z czarnogórskimi mediami.
Według mnie jest to bardzo dobry zawodnik. Uważnie oglądałem tego goscia od jego debiutu w Jadze bo zwróciłem uwagę na jego ponad przeciętne walory jak na polska ligę. Gość bardzo dobry technicznie, wydolnościowo dobry, potrafi prowadzić piłkę w dobrym tempie. Sprawia wrażenie trochę takiego "polamańca" ale to jest naprawdę waleczny grajek. Był wybrany najlepszym piłkarzem w lidze której grał. "Połamaniec" ma tutaj jak najbardziej pozytywne znaczenie bo piłkarzy tego typu charakterzuje bardzo wysoka wydolność, chociażby możemy to zobaczyć na przykładzie Kirma.
Luka miewał takie mecze że jak wszystkim w Jadze nie szło to on praktycznie się nie zatrzymywał.
Pewnie zaraz zacznie się stękanie bo goście z canalu + go nie chwalili. Niby grał tylko jedną rundę ale nie ma sensu się zastanawiać bo jak ktoś potrafi grać w piłkę to odnajdzie się wszędzie.
Strategia Stana polega chyba na tym, że on rozmawia ze wszystkimi kandydatami, a oni lecą do mediów z hasłami patrzcie" Wisła mnie chce"
No i według mnie bardzo dobra decyzja na górze odnoście Basczynskiego,
nie dla goscia który trenuje trenera i jeszcze robi debila z właściciela żaląc się mu, że treningi za cięzkie. Na miejscu prezesa zrobiłby to samo. Oczywiście chodzi o Dana którego filozofia trenowania drużny i deklaracje że był wstanie wprowadzić Wisłe do LM nie były wypowiedziana na wyrost.
Jak przeczytałem
ile trzeba wydać na Wasyla to spadłem z krzesła,
koleś kopie się po czole, jest żałosny technicznie, jest po urwaniu nogi, gra tak, że nie wiesz czy on dogra do końcowego gwizdka bo w każdej chwili może cos odwalić. Zwrotnosciow jest na poziomie berka kucanego, dodatkowo wiek 31 lat - to jest boczny obrońca tutaj potrzebne są młode płuca.
Jeśli ten pomysł również został storpedowany przez bossa to ja nie wiem kto tu się zna na piłce lepiej, on czy jego ludzie.