Wyświetl pojedynczy post
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.06.2011, 20:07
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Źródło mówiące o tym, że zablokowano transfer? Wybacz, nie podam Ci linku do artykułu. Po prostu wypowiedź kogoś, kto w klubie bywa. Ale kto wie, może źle ją zrozumiałem? Może Ty wiesz lepiej?
Przeczytaj jeszcze raz uważnie. Zasugerowałeś, że Valckx i Maaskant potrzebowali Baszczyńskiego, ja poprosiłem o źródło Twojej wiedzy w tym zakresie. Ja skłaniam się ku temu, co napisał Sędzia. Baszczu chciał wrócić do Polski i świadczy o tym fakt podpisania kontraktu z Polonią Warszawa. Zapewne więc bardziej zależało Baszczowi na powrocie do Wisły niż Valckxowi czy Maaskantowi na jego zatrudnieniu.

Na takich "inwestycjach" to straciliśmy już kilka milionów euro. Dwóch z nich nadal nie możemy się pozbyć.
Ogólnie - gość był nędzny i taki pozostał. Kolejne Euro obejrzy pewnie w telewizji. A daleko by nie miał...
Dobra, Pazdan to przeszłość i nie widzę powodu by do tego wracać. Wtedy, mając bardzo wąską kadrę i brak perspektyw na wydawanie pieniędzy, potrzebowaliśmy zapchajdziur, czyli uniwersalnych zawodników, którzy mogliby poszerzyć kadrę. Nigdy nie twierdziłem, ze Pazdan jest lub był megawymiataczem.

Dla mnie to jest fakt prasowy.
Raczej nie, Valckx w wywiadzie potwierdzał, że obserwował tego zawodnika. Konkretnie miało to miejsce w meczu Anderlechtu z Lokeren.

Cytat:
Ostatnio oglądał pan Marcina Wasilewskiego.

- Znam go. Wiele podróżuję, by przyglądać się Polakom grającym za granicą, bo chcielibyśmy mieć w Wiśle odpowiednie proporcje między Polakami a obcokrajowcami. Byłem w Belgii, a np. kilka tygodni temu w Grecji. Sprawy nie zaszły tak daleko, bym mógł powiedzieć, że interesujemy się Wasilewskim.

Do Belgii pojechał pan oglądać jego czy innych zawodników?

- Jedno i drugie. To zawsze jest kombinacja.

Agent Wasilewskiego twierdzi, że piłkarz może być za drogi dla Wisły.

- Nie znam ewentualnych warunków, bo pierwszym krokiem jest oglądanie zawodnika, a dopiero następnym rozmowy.
W tym wywiadzie Stan jak dla mnie trochę rozmywa temat, ale to nie zmienia faktu, że zainteresowanie Wasilewskim jest. I to nie jest wiedza z polskich tabloidów, bo potwierdzały to też belgijskie media.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując