WiślakMyślenice napisał(a):

|
Hmm... pisałem o 3,4 wzmocnieniach, a nie o 5,6 uzupełnieniach składu. Co za dużo to niezdrowo.
|
No jak dla mnie docelowo potrzeba właśnie 6 zawodników
2 - boczni obrońcy (Trifonow? 2?)
skrzydło - Iliev? napastnik ?
stoper -
środkowy lub defensywny pomocnik (zależnie od taktyki w jakiej chce grać Maaskant).
Zauważ że napastnika do 1 składu też nie potrzebujemy, tylko zmiennika (inna sprawa że nie możemy sobie pozwolić na zawodnika dużo gorszego od Genkova bo się robi lipa), podobnie można powiedzieć o stoperze, na skrzydłach szału nie ma ale dajemy radę a jak ktoś wypadnie jest Melex etc. Na środku pomocy de facto mamy lukę, mimo iż zawodników całkiem sporo. Niestety według mnie Jirsak, Garguła i Siwakow są do odstrzału - żaden nie był w stanie zagrać choćby dwóch dobrych meczy pod rząd, a Garguła w ogóle się do składu nie łapał.
Oczywiście nie liczę na 6 wzmocnień ale mam nadzieję na 5- 6 transferów z których 3 wypali - podobnie jak to było w tej rundzie. niekoniecznie muszą to być sumy typu 1mln euro, Stan pokazał że zna się na wyszukiwaniu solidnych zawodników za umiarkowane pieniądze. z 5-6 zawodników połowa powinna się przyjąć, o reszcie pomyślimy jak będziemy myśleć jak będziemy czekać zimą na rywala w rundach pucharowych LM