Wyświetl pojedynczy post
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.06.2011, 16:19
Markus napisał(a):Wyświetl post
Proszę wskaż mi cytat, w którym mówiłem zimą "o końcu Wisły". Że na pewno nastąpi itd.

Wskaż mi moje błędy w ocenie wartości zarządzania klubem w ostatnich latach. W ilu sprawach ja miałem rację, a w ilu Ty?

Czy Tobie nie jest choć odrobinę głupio tak kłamać i szufladkować ludzi?

Obecnego okienka jeszcze nie oceniam - nawet się nie zaczęło. Piszę jedynie o obecnej sytuacji. Jak każdy na forum.
Całkowicie popieram głosy, że sprzedaż Brożków będzie koronnym dowodem na dalszą kontynuację szkodliwej dla Wisły polityki sportowo-finansowej trwającej niezmiennie przez ostatnie lata. Ona i strategia Cupiała się nie zmienia, zmieniają się tylko twarze firmujących ją ludzi. Teraz są nimi Holendrzy.

Filozofia sprzedajemy najlepszych i co się da, ściągając w ich miejsce dużo gorsze piłkarskie półprodukty nadal obowiązuje. Schemat jest powielany w każdym okienku transferowym, a momentom oddawania wiodących zawodników jak zawsze towarzyszy nagły wysyp ciekawych nazwisk przymierzanych do klubu, którzy oczywiście potem "z różnych powodów" na Reymonta nie trafią. Zamiast nich ściągnie się jedynie kilka "zapchajdziur". Naiwni kibice nadal kupują ten schemat, więc klub go co okienko wciąż z zadowoleniem powiela mydląc wszystkim oczy.

Zgadzam się tęż, że Maaskant zapewne został wprowadzony w błąd przez Cupiała podobnie jak Petrescu. Tutaj też jest wiele podobieństw.

Czekam na jakieś przeprosiny. Amen.

Tak na deser, fragment rozmowy:

Jeśli dla polityki kadrowej Wisły szczytem marzeń ma być kontraktowanie piłkarzy klasy Pawełka, to niestety ale z tradycyjnym drżeniem należy oczekiwać owoców kolejnego okna transferowego.
Orson napisał(a):Wyświetl post
a kto z klubu powiedzial ze szczytem marzen ma byc zakontraktowanie pilkarzy klasy Pawelka o wszechwiedzacy Markusie?
Nie trzeba być wszechwiedzącym by widzieć, kto był/jest obecnie dla klubu numerem 1 na pozycji bramkarza i kogo w pierwszej kolejności klub nadal chciałby tam mieć.
Też dość ciekawy punkt widzenia. Znaczy dalej twierdzisz, że Valckx wolałby Pawełka od Pareiko?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując