Wyświetl pojedynczy post
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.06.2011, 15:36
Markus napisał(a):Wyświetl post
Myślisz, że o wszystkich wiemy? Mówię o sytuacji, w której dyrektor sportowy nie może normalnie pracować, bo RN blokuje transfery, nie pozwalając na prowadzenie normalnej, zdrowej polityki kadrowej za którą odpowiada dyrektor sportowy. Mam wątpliwości, czy profesjonalista będzie chciał nadal pracować w takim klubie. Ja w każdym radzę nie widzę Valkxa w takiej roli.
To jednak właściciel klubu, poprzez RN (która w końcu, jak sama nazwa wskazuje, jest od nadzorowania) określa ramy, w jakich może się poruszać dyrektor sportowy.

Stan jest wynajętym fachowcem i ma realizować to, do czego się zobowiązał, w granicach określanych przez szefa. Mam poważne wątpliwości, czy pomysł zatrudnienia Wasilewskiego z pensją np. dwukrotnie większą niż ktokolwiek dotychczas, jest sensowny (a takie były informacje).

Jestem jak najbardziej za wzmocnieniami, ale gdy widzę, jak lekką ręką niektórzy wydają 500 tys. euro na zakup zawodnika, który za rok gry zarobi 500 tys. euro (wedle tych niektórych), to chciałbym uświadomić, że to jest w sumie być może ten jeden milion euro, który mamy na wszystkie transfery. W takiej sytuacji lepiej wziąć trzech - czterech darmowych graczy z pensją 300 - 250 tys euro, niż jednego Wasilewskiego.

Weźcie pod uwagę, że zmieniła się sytuacja ze stadionem i być może po prostu scenariusz "zdobywania LM" jest już nieaktualny. Jeśli wzmocnienia przed LM miałyby się odbyć kosztem zachwiania stabilności klubu w razie ewentualnego braku awansu, to ja nie chcę żeby ktokolwiek ryzykował przyszłością Wisły.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując