yogul napisał(a):

na profil TI co roku jest wysoki próg, jednak nie jest tak trudno się dostać ze względu że na ten profil co roku jest przyjmowanych około 100 uczniów, a ostatni z nich ma około 150 pkt.
Z nauką jest naprawdę ciężko, nie da się obijać w tej szkole 
ale jeżeli planujesz kolejne 4 lata spędzić na nauce i informatyka jest dla Ciebie czymś ciekawym, oczywiście nie pisze o FB czy graniu na kompie, ale np uczeniu się różnych języków programowania to lepszej szkoły w Małopolsce nie znajdziesz.
z minusów mogę dodać jeszcze bardzo słabe zaplecze sportowe, towarzystwo (w sensie mało dziewczyn i pełno ludzi poświęconych nauce ; ) ) rygorystyczne działania dyrekcji.
z plusów oprócz wysokiego poziomu można dodać prace na najnowocześniejszych sprzętach, zajęcia zawodowe na wysokim poziomie.
co do spraw kibicowskich, nie będe jak wielu w tym temacie pisał bzdur że 100% Wisła.
Szkoła jest usytuowana w przy Salwatorze, blisko Ruczaju Kazimierza, tak więc okolica nie specjalnie Wiślacka. Jednak ja zostałem mile zaskoczony, mianowicie przez 3 lata nie spotkałem się z żadnym pasiastym atrybutem, za to wielokrotnie widziałem chłopaków w koszulkach wyjazdowych czy smyczkach.
A najbardziej zaskoczyła mnie jedna szafka w pokoju matematycznym cała wyklejona wlepkami Wisły ; )
jakby były jeszcze jakieś pytania to pisać śmiało
|
E panie przesadzasz.
Wysoki próg? teraz są 4 klasy informatyczne w pierwszej klasie próg poszedł w dół nie chce podawać konkretów ale mogę się dopytać.
Ciężko z nauką? wszystko zależy od nauczycieli na jakich trafisz. Jedynie matematyka, na którą szkoła kładzie nacisk.
Tak nawiasem jakby kogoś interesowało od 2 klasy płaci się jakieś grosze na 4 godzinę lekcyjna majcy. Tym sposobem w 3 klasie masz już skończony materiał. Później już tylko powtórki. No i 4 klasie do 4h dochodzą 2h matematyki akademickiej(chyba nie pomyliłem się).
Inne przedmioty? raczej bez większych problemów. No może programowanie, którego nie radze odpuszczać na początku. Po za tym obijanie się i średnia 3.0 z palcem tfu z Manuelem.
Jak coś mogę odpowiedzieć na jakieś pytania

Pozdro