Wyświetl pojedynczy post
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.06.2011, 13:35
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Borysiuk Rok młodszy, lepszy dorobek nie licząc reprezentacyjnego I zresztą to tylko potwierdza Twoje słowa - teraz odchodzi "za grube miliony" do Włoch

Ja mam wrażenie, że wśród kibiców jest jakieś takie pokutujące wrażenie, że jak piłkarz rozwija się tylko do momentu trafienia do ekstraklasy, a zupełnie w oderwaniu od wieku. Jak chłopak gra w MESA do 21 roku życia, to mając niezłe wejście do ekstraklasy jest "zawodnikiem perspektywicznym, który daje świetne zadatki". Jak chłopak w tym samym wieku ma rozegranych 3 sezony w ekstraklasie, to jest już "zatrzymanym w rozwoju drewnem" i podlega tym samym ocenom, co piłkarze 28 letni. A przecież w przypadku piłkarzy w takim wieku wiele rzeczy przychodzi właśnie z czasem - w szczególności warunki fizyczne. Taki Sadlok już w tej chwili daje sobie radę jako obrońca (co w jego wieku jest fantastyczną sprawą) - a co dopiero będzie, jak nabierze masy, siły, nie mówiąc o doświadczeniu.
Sadlok jest teraz w identycznej sytuacji jak Głowacki w momencie przyjścia do Wisły - i też tanio nie kosztował. Wszyscy wiemy jak to się potoczyło - jak dla mnie Głowacki to profesor najlepszy polski obrońca ostatniej dekady (na równi z Bąkiem) Sadlok o ile będzie omijał kontuzje (ale chyba niestety nie) będzie co najmniej tak samo dobry, bo ma coś wspólnego zz dwójką tych panów - świetną technikę jak na stopera.

A Wisła jest akurat takim klubem że kogo byśmy nie kupili z naszej ligi to jeżeli troche pogra zyskuje na wartości z prostego faktu grania u nas.
Sobiech grając cały sezon w Wiśle czy Lechu wycaniany byłby na 2-3 mln €.
Sadlok na 1,5 mln €
Po prostu sama Marka Wisły podbija cene zawodników.

Ale wiadomo w Wiśle od zawsze bano się inwestycji i czekano na okazjie - dlatego mimo wszystko jesteśmy tu gdzie jesteśmy i przez ostatnie 10 lat LM nie widzieliśmy ...
Odpowiedz cytując