Cytat:
|
Zeby w 38 milionowym kraju nie bylo srodkowych obroncow na poziomie? Bez jaj... Tak sie konczy kupowanie tysiaca zagranicznych wirtuozow do naszej buraczanej ligi. Jakies restrykcje albo za kilka lat bedziemy w czarnej dupie.
|
Jakoś reszta europy z grubsza radzi sobie bez restrykcji.
Inna sprawa, że niegłupio powiedział Trzeciak w trakcie meczu, żeby zrobić w naszej I lidze jak w Serie B - obowiązek wystawiania iluś tam młodych zawodników. W I lidze i tak obcokrajowców za dużo nie gra, a tak byłaby szansa, że więcej młodych mogłoby się tam pokazać.
Cytat:
|
Martwi tez pozycja zajmowana przez Murawskiego, trzeba kogos na szybko wyszukac bo Rafal jest bez formy i nie wiem czy do tej formy kiedykolwiek wroci.
|
Nie ma za bardzo kto go zastąpić. A jak wróci do formy, to będzie lepszy od kogokolwiek innego dostępnego na tę pozycję. Teraz gra słabo, ale może warto na niego stawiać.
Cytat:
Dac szanse Maleckiemu. Jesli nie przekona Smudy to trudno, ale w sumie teraz jest w formie, troche mniej macha lapami, nadal czasami nie mysli co mowi, ale uspokoil sie troche chlopak
|
Ja wiem? Tzn. jak dla mnie Grociski > Małecki, a to jest jedyna osoba którą Mały mógłby w tym składzie zastąpić - a przecież nie grał Obraniak.