Wyświetl pojedynczy post
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.06.2011, 01:26
Mimo umiarkowanego optymizmu, który przebija się z ostatnich postów w tym temacie ja nie widzę tej reprezentacji w kontekście meczów z poważniejszymi drużynami niż kadra C Argentyny.

Z tyłu mamy bramkarza i bocznych obrońców (Piszczek i Wawrzyniak dają radę) za to środek obrony jest DRAMATYCZNIE słaby. Nie daj Boże Głowacki na Euro dostanie kontuzje i drużyny innych krajów będą po Polsce jeździć jak nie przymierzając Karabach po nas.

Pomoc - Murawski. powinien. odejść. Poza tym nie jest źle, brak nam tylko rozgrywającego - kogoś pokroju Meliksona czy Stilića (może Radosław Majewski? bo Mierzejewski radzi sobie dość przeciętnie w środku) na skrzydłach Grosicki i Kuba mają moc, jakby jeszcze Smuda przekonał się do Małego byłoby idealnie.

Atak - Lewandowski ewidentnie od kiedy przeszedł do Borussi nie umie trafić w bramkę, Jeleń ciągle kontuzjowany. Ogólnie straszna bieda. Najlepsze wrażenie robi Brożek i z braku laku w ataku widziałbym duet Lewy - Paweł, bo gra 1 wysuniętym napastnikiem to samobójstwo (chociaż przy braku obrony przydało by się dwóch defensywnych pomocników na środku a wtedy gra 2 napadziorami odpada).

Jednak największą kadry nie są wg mnie personalia tylko absolutny BRAK GRY ZESPOŁOWEJ na co zespół klasy Polski nie może sobie pozwolić. Wszystkie nasze akcje w dzisiejszym meczu to były indywidualne szarpnięcia. Jeżeli przyjdzie nam zagrać z zespołem nie składającym się z zawodników klasy Cabrala polegniemy z kretesem bo po prostu nie starczy nam siły lub umiejętności! Dlatego, jeżeli Smuda chce coś ugrać na euro najwyższy czas przestać eksperymentować i zacząć zgrywać skład bo 11 kopaczy marnie zginie w konfrontacji z przeciwnikiem ze średniej, europejskiej półki a zgrana DRUŻYNA ma szanse uniknąć kompromitacji.
Odpowiedz cytując