mlody_ale_wierny napisał(a):

Jakby byli jeszcze na forum jacyś uczniowie lub absolwenci krakowskich LO to bardzo proszę o opinie nt danej szkoły
|
Huta, czy bardziej coś w centrum?
z Huty to zdecydowanie III LO. Sam tam chodzę, i moge w 100% polecić. Ostatnio wydaliśmy reedycje szalików trójkowych i było za dużo chętnych, nie dla wszystkich wystarczyło. ludzie chodzą normalnie w barwach po szkole, dużo ludzi można spotkać na meczach. XII i XI nie polecam. Dużo znajomych tam chodzi i ciężko coś mi powiedzieć dobrego o tych szkołach. Atmosfera nie ta, co powinna być.
Co do Krakowa, to kumpel bardzo chwali II LO. Ciężko się dostać, ale szkoła ma bardzo wysoki poziom i późneij łatwo się dostać na wymarzone studia. o I LO natomiast słysząlem dużo róznych rzeczy, i wiekszość jakoś nie za bardzo pozytywnych.
8 LO jeszcze pare lat temu było Wiślackie, wiem że też wydawali szaliki, teraz nei mam pojecia. Poziom wysoki, szczególnie biologii i chemii. Jedna z lepszych szkół chyba. No i podobno swietna atmosfera.
do XIII chodzą znajomi i poziom nie jest za wysoki, ale atmosfera w miare dobra. dużo Wisły, ludzie spoko. Takie w miare liceum.
Jak coś to są moje odczucia i to co usłyszałem od znajomych.