Dzimi napisał(a):

Po opiniach angielskich kibiców mam nadzieję, ze z tym Lamley'em to jakiś żart. Stan Valckx chyba za bardzo opiera się na nazwiskach, nie zwracając uwagę na obecną formę piłkarza.
Holender utraci u mnie całe zaufanie, jeżeli sprowadzi na prawą obronę kogoś słabszego od Baszczyńskiego, w sytuacji gdy mógł zakontraktować właśnie Baszcza. Czekam Panie Valckx na transfery, bo chce zobaczyć kogoś lepszego od Baszczyńskiego, gdyż tylko taki transfer może uzasadniać brak podpisania kontraktu z Baszczem właśnie.
|
Przez dłuższy czas miałem mocną "fazę" na Bundesligę, tak się składało, że bardzo lubiłem oglądać mecze Arminii - mnóstwo walki, cały mecz jeżdżenie na dupskach - byli słabsi piłkarsko, ale zaangażowaniem przebijali chyba każdą drużynę w Niemczech. I Lamey doskonale się do tej drużyny dopasował.
Zwróćcie uwagę na to, że Paljić - rezerwowy z 2. Bundesligi - był dla nas wzmocnieniem (w pomocy), sądzę, że gdyby go nie cofnęli do obrony to dzisiaj on, a nie Kirm, byłby jednym z naszych motorów napędowych obok Małego i Majora. A teraz wyobraźcie sobie piłkarza podobnego do Paljicia, pod względem wyszkolenia, ale takiego który 20 lat gra na obronie, a nie 15 w ataku, a rok w obronie. IMHO Lamey pozamiata Jeśli przejdzie ofkooz.