Cytat:
|
0 22 co kibic Legii robi na forum Wisły tego nie rozumie twierdzisz że Legia nie odpadała z ogórkami przypomnę mecz z 2007 Vetra Wilno - Legia Warszawa 3:0 no chyba że według ciebie Wilno było wtedy potegą taka jak Chelsea albo Manchester City teraz a do tych roczników co podałeś mam dla Ciebie jeszcze dwie daty 1956 Slovan Bratysława-Legia Warszawa 4:0 i 1960 AGF Arhus -Legia 3:0 rzeczywiście wstyd nie pamiętać wszystkich swoich przeciwników z Pucharów a tak propo co myślicie o nowym benjaminku ekstraklasy który ostatnio ostro wojował w PP a teraz zawitał do ekstraklasy oczywiście chodzi o Podbeskidzie kandydat do spadku czy czarny koń w wyścigu o wicemistrzostwo ewentualnie puchary lub o miejsce w pierwszej dziesiątce
|
Wierzcie lub nie, to powyżej, to w całości jedno zdanie jest...
Nikt nie próbuje udawać, że w ostatnich latach Legii dobrze szło w Pucharach. Całość dyskusji zaczęła się od tekstu, że "Legia na pewno nic nie osiągnie, a od patrzenia na jej grę w europie bolą zęby" - na co 022 odpowiedział, że jak już porównywać Legię do innych drużyn grających w europejskich pucharach, to nie wypadamy od nich gorzej. Ani lepiej. Tyle. Nikt nie stara się udawać, że Homel, Zurich, Wiedeń, a już w szczególności Vetra to były sukcesy.
Cytat:
|
No to mamy chyba nowego lidera jeżeli chodzi o wysokość uposażenia w ekstraklasie. A ja się dziwiłem czemu Mierzejewski mimo ofert z zagranicy przedłużył kontrakt.
|
Ale te 500 tyś, to chyba razem z tymi premiami za zdobycie MP, a to jest bodajże 20% uposażenia. U nich chyba jakoś tak jest, że mają pozamrażane 30% pensji, 10% odzyskują za 2 miejsce, 20% za pierwsze. Więc realnie patrząc, pensja Mierzeja to w tej chwili 350 tyś euro.
Nawiasem mówiąc, bardzo fajny system, takie coś mogłoby być standardem. 150 tyś euro nagrody - jest o co walczyć. Z tego co kojarzę, to w Dysco większość się na to zgodziła, z ważniejszych osób tylko Sobiech marudzi.