Wyświetl pojedynczy post
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2011, 21:06
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Jaki "frajer"? Jakie "dał się przyłapać"?

Panowie, przecież to Ziobro na wyreżyserowanej przez siebie konferencji prasowej teatralnym tonem wypowiedział to słynne zdanie. Powiedział dokładnie to, co chciał powiedzieć. I jestem przekonany, że to wystąpienie zostało wcześniej bardzo dobrze przygotowane.

Akurat sprawę pamiętam bardzo dokładnie. Media nic nie musiały przekręcać - wystarczyło cytować wystąpienie. Nie ma tu żadnej manipulacji.

Strzelił sobie samobója, na własne życzenie. I tyle.

chwilkę. Twierdzisz, że nie było nagonki.

A ja się pytam - co robi prokurator wygłaszajacy akt oskarżenia?

Czy aby nie mówi X jest przestępcą bo zrobił to to i owo?

Czy aby nie mówi X za to co zrobił ma dostać karę taką i taką aby już więcej ten pan nigdy tego nie zrobił?

Mnie się wydaje, że jak wszystko w tym kraju tak i ten epizod wpisywał się w budowanie atmosfery.

Była atmosfera JP2, była atmosfera katastrofy w smoleńsku i była atmosfera "duszna ponurych rządów PISU" gdzie każdemu wydawało sie że CBA wkroczy o 5 rano do chałupy każdego.

I jesli twierdzisz, że pamiętasz to bardzo dobrze - to ja Ci powiem, że pamiętasz nie "to" lecz narracje tegoż a to ogromna różnica.

Ziobro z przyczyn czysto politycznych nie powinien tego powiedzieć, jednakze jeśli wieźmiemy pod uwagę kalumnie i cyrk medialny wokół tego oraz zarzuty z tym związane - to po prostu są one z d**y wzięte. Granie na emocjach szechterowców i liczenie (jak się okazało trafne), że ciemny lud to kupi. Ziobro nie powiedział niczego co mogłoby mu zabrudzić sumienie i z czego musiałby sie spowiadać w konfesjonale. Tym bardziej, że media nigdy nie pokazywały tego fragmentu w całosci ucinając na zdaniu że pan nikogo nie zabije a cała wypowiedź Ziobry wcale nie dawał takiego wrażenia jakie można wtłoczyć do głowy puszczajac fragment wypowiedzi.

Był prokuratorem generalnym i jako prokuratorowi wolno mu było oskarżać i twierdzić, że przestepcę dosiegnie ręka sprawiedliwosci.

Cała afera "transplantologiczna" miała swe podstawy gdzie indziej i takie wachania w przeszczepach miały już miejsce w historii, ale co sie nie zrobi dla zgnojenia pisu.
Ostatnio edytowane przez sambo : 03.06.2011 o godz. 21:09.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43