licoo napisał(a):

|
Przecież kibice Polonii to zgoda Cracovii? Jak nie obecna to była. Dla mnie przejście Marcina do Polonii jest gorsze od odejścia Frankowskiego, chociaż akurat Frankowi wcale nie miałem tego tak bardzo za złe ( zresztą żeby była jasność Marcina też tak bardzo nie), ale wydaje mi się że jego działanie jest gorsze:( a szkoda mógł zostać legendą.
|
Nie zgodze się !
To nie to samo co ucieczka Franka.
Baszczu został przecież sprzedany za zgodą klubu do Grecji, później wrócił i rozmawiał z Wisłą, a to że sie nie udało to już inna sprawa. Znalazł innego pracodawce.
Franek to zupełnie inna historia, Franek sam wydzwaniał, dreptał i chodził za tym żeby go ktokolwiek z zachodu kupił. Uciekł w najmniej odpowiednim momencie osłabiając niespodziewanie drużyne przed pucharami.
Dla mnie to dwie zupełnie inne rzeczy. Choć trzeba im obu przyznać że bardzo dużo zrobili dla Wisły, tylko że każdy inaczej sie z nią rozstał.
Szkoda tylko że to do Polonii idzie, jak by nie było zgoda Cracovii. Żałuje że nie dogadał sie z Wisłą, myśle że jeszcze te 2 lata mógł pograć na dobrym poziomie.