Ave 1906 napisał(a):

To wymień mi 1 pozycję gdzie jesteśmy gorsi
|
Może ja bym to tak ujął.Polonia miała lepsza ławkę rezerowych podwzględem jej aktualnej dyspozycji piłkarskiej(chodzi oczywiscie o piłkarzy rezerowych,o ich formę).
Wisła ma nazwiska na ławce rezerwowych,ale forma Garguły,Jirsaka,Sivakowa,Riosa oraz ich obecne umiejetnosci sa z dala od idealu.
Garguła więcej marudzi,pare fajnych piłek w ciagu sezonu to ewidetnie za mało jak na byłego reprezentanta Polski oraz patrzac na co wczesniej prezentowal w Bełchatowie.Oczywiscie trzeba tez uwzglednic ze Gagus był kontuzjonwany przez wieksza czesc sezonu
Rios-On umie się świetnie zastawiac.Tyle dobrego o Nim
Sivakow-Patrzac na Niego w akcji to jakis 'nie mrawy' był.Ale też uważam że stać go na więcej.
Jirsak-szczerze dla mnie przęciętniak.Średni przegląd pola,mało kreatywno,zdarzało mu się często tracić piłkę w środka polu.Cenna zakupu tego piłkarza nie jest adekwatna do jego umiejetnośći.
O Łobo nie będę wspominał.To drugi Gorawski tylko ,że ten drugi w Górniku.
Odnośnie udanych zakupów Stana to naprawde jestem pod wrażeniem.
Genkov-Gramy system z 1 napastikiem.Genkov to jakiś potężny facet nie jest,ale jego ilość wygranych pojedynków główkowych z rosłymi obrońcami Naszej EKSTRAKLASY mówi samą za siebie.Co ciekawe większość
główek,którzych wygrał,piłki te trafiały do Wiślaków!Niezła technika,drybling,szybkość,przyspieszenie,poprawne ustawianie się w polu karnym.
Można przyczepić jedynie do jego skutecznośći.Miał parę
setek które powinien wykorzystać ale patrząc na pryzmat rundy wiosennej to wypada b.dobrze.R.jesienna była nieco gorsza,ale odnotował parę asyst.
Melikson-kurczę no co tu pisać.Na myśli samego słowa Melikson odrazu nasuwają się same superlatywy.To taki Messi w naszej lidze.Tylko,że Messi grając na skrzydle schodzi bardzo często do środka,Melikson uparcie trzyma się skrzydła.Ale i tak z Niego mamy cholernie dużo pożytku.
Pareiko- wraz z jego przybyciem do Wisełki,skończył się cały epizod z poszukiwaniem bramkarza przez Wisłę.Trwał on co nie miara.Ale efekt: Pareilko to niezwykle pewny bramkarz,może odkąd gra w 1 składzie to 1-2 bramkę zapisałbym na jego konto.Jest w najlepszym wieku dla bramkarza.
Odnośnie przyszłych zakupów:
Chaveza i Cikosa bym na 100% wykupił.Obaj grali dobrze.Zwłaszcza ten pierwszy w ostatnich meczach grał b.dobrze.
Przydałby się również napastkich,pomocnik,ofensywny pomocnik,oraz środkowy i lewy obrońca.