Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2011, 00:22
FooFighter napisał(a):Wyświetl post
Mają związek, bo to świadczy o poziomie naszej piłki. I jakie tam wpadki... Brutalna rzeczywistość....
Bez przesady, bo widze ze sie nowa historia tworzy. Owszem Legia nie osiąga już wyników jak choćby w świetnych dla nas latach 90tych, ale jest kilka klubów w Polsce, które miały zdecydowanie bardziej wstydliwe wpadki w ostatnich latach od nas. Prześledzmy ostatnie powiedzmy 6 występów Legii w pucharach.

04/05 - zmasakrowaliśmy FC Tiblisi, odpadliśmy z Austrią Wiedeń. Żadnych wpadek. Rozwalenie Gruzinów to był obowiązek, natomiast Austria Wiedeń to nie są ani mocarze ani ogórki.
05/06- Zmasakrował nas Zurich. Drużyna lepsza od Austrii. Wygrywali ostatnio z Milanem (i remisowali), pokonali Toulouse. Ani mocarze ani ogórki.
06/07 - gładko wygraliśmy z Islandczykami, przegraliśmy z Szachtarem z którym nikt w Polsce wtedy nie miał żadnych szans - przegraliśmy wyraznie, chociaż... wyniki na to nie wskazują. Następnie odpadliśmy z Austrią Wiedeń. Ani mocarze ani ogórki. Tym razem mecze były bardziej wyrównane.
07/08 -Vetra. Nie sposób oceniać, bo zagraliśmy jedną połowę, w której było 0-2, chociaż nie uznano nam prawidłowo zdobytej bramki. To największa wpadka Legii w ostatnich 6 latach bez dwóch zdań.
08/09 - Spokojnie pokonaliśmy Gomel, wyraźna porażka z FK Moskwa ze zdecydowanie lepszej ligi.
09/10 - Spokojnie pokonaliśmy Gruzinów, stoczyliśmy dwa fajne, wyrównane mecze z Broendby. Ani ogórki ani mocarze.

Generalnie poza 45 minutami z Vetrą, czego nie da się ocenić w tak bogaty sposób jak dwumeczu (chociaż to była wtopa), kelnerów ogrywamy bez większych problemów. Nie ma ani Cementarnic, ani Mołdawian, ani Levadii czy Karabachu. Odpadamy z drużynami z przeciętnych lig europejskich o przeciętnych budżetach. Z tym, że te przeciętne ligi są lepsze od naszej, a budżety w momencie konfrontacji były zdecydowanie większe. Ja tutaj cyber super mega śmiesznych kompromitacji nie widze. Widzę raczej u innych.

Poza tym, co do tego wyczerpującego lata to oni na pewno dużo tych meczy nie zagrają i myślę, że dobre przygotowanie do sezonu (a Lenczyk potrafi) powinno tu dać radę.
Popatrz jak skończyła jesień Polonia i Ruch. Moim zdaniem to się odbije zdecydowanie na Śląsku.

Pytam się dlatego o co, bo taki zakład o nic, czyli o "przekonanie" to żaden zakład....
To co proponujesz? Oficjalne przyznanie racji w podpisie? Ja X myliłem się w sprawie Śląska. Przegrałem zakład z Y?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując