Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.06.2011, 18:59
Cytat:
Co do Borysiuka. Moim zdaniem to oferta dobra dla wszystkich - Legii, Borysiuka i... kibiców reprezentacji. Nie ukrywam, że wiązałem z tym chłopakiem pewne nadzieje. Na początku swojej kariery zapowiadał się na wielki talent, teraz trochę przygasł. Ma ciągle potencjał, by być jednym z kluczowych graczy kadry biało-czerwonych. Niestety, ostatni rok zmarnował. Przy Skorży stoi w miejscu - niech więc rzuci się na głęboką wodę i to jak najszybciej. Albo utonie i o nim zapomnimy, albo poradzi sobie w serie A i będzie pewniakiem do Euro 2012. Tego drugiego szczerze mu życzę.
Już to kiedyś pisałem - jak ten chłopak wydorośleje, nabierze doświadczenia i nie utonie we Włoszech, to dla mnie to jest murowany kandydat na kapitana repry za te powiedzmy 6-7 lat. Zwłaszcza, że wbrew pozorom on ma całkiem poukładane w głowie (zaskakująco sensownie się wypowiada, jak na 19to letniego przecinaka bez szkoły), tylko na boisku mu krew oczy zalewa. Ale walczak jest, wygadany jest, jakby się tylko uspokoił boiskowo, to chłopak może dużo dobrego reprezentacji przynieść.

Cytat:
A skąd Wy juz wiecie że Rafał do formy nie wróci ?
Czy moze jakies przykitrane info ze zakończył kariere czy jak ?
Jeżeli wróci, to znaczy że Borysiuk mu kariery nie zakończył, a to o tym była mowa

Cytat:
Może i ta cena za Borysiuka jest trochę zawyżona ale czy to jest problem Legii? Chcą dać 2,5 mln euro, to niech dają. Ja osobiście liczyłem na tego zawodnika w perspektywie EURO 2012 ale wyraźnie stanął w miejscu i może taki wyjazd dobrze by mu zrobił.
Na Euro bym się go raczej nie spodziewał - nie zdąży się otrzaskać w tych Włoszech do czasu, kiedy powoływanie go będzie miało sens. Chyba, że Smuda czy jego następca będzie chciał go wziąć do kadry last minute, ale takie pomysły nigdy dobre nie są. Ew. druga opcja - Smuda mu zaufa i go będzie teraz konsekwentnie powoływał - ale to jest ryzyko, bo on może w Udinese przepaść.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 02.06.2011 o godz. 19:05.
Legionista
Odpowiedz cytując