flamengista napisał(a):

Ale rok temu raczej nikt nie brał pod uwagę faktu, że Chavez praktycznie cały czerwiec spędzi na zgrupowaniu kadry. Tu jest podstawowy problem. Facet nie będzie miał przerwy w rozgrywkach, po turnieju będzie musiał odpocząć i na nowo się aklimatyzować. A pierwszy mecz w eliminacjach do LM gramy 12 lub 13 lipca.
Kwota, którą trzeba zapłacić na pewno też ma znaczenie w negocjacjach (przecież nie ma jeszcze ostatecznego potwierdzenia, że nic z tego). Oraz forma prezentowana przez zawodnika. Ale skoro 10 czerwca mamy wznowić przygotowania, to brak Chaveza będzie poważnym problemem!
Kandydatura Lamey'a niestety wygląda dość prawdopodobnie. Grał w PSV, zna się z Valckxem. Jeszcze rok, dwa lata temu był solidnym defensorem z przeciętnego zespołu Bundesligi (później - drugiej Bundesligi). Bez szału, ale dałby u nas radę. W każdym razie i w MSV Duisburg i w Arminii grał dość regularnie. Natomiast ostatni rok miał stracony. Do tego opinia zawodnika podatnego na kontuzje. Mi się średnio podoba ten gościu w kwestii ewentualnych wzmocnień. No, ale coś Stan w nim widzi. Mam tylko nadzieję, że zawodnika obserwował, a nie ściąga w ramach znajomości.
|
Co do Chaveza.
Czy go zatrzymamy czy nie i tak nie będzie uczestniczył w przygotowaniach do LM i pierwszych dwóch rundach eliminacyjnych, więc wychodzi na to samo. Jeśli pozyskamy szybko jakiegos solidnego stopera to na III lub IV runde powinien być zgrany więc wyjdzie na to samo. Tak więc po Chavezie nie płakałbym tak jak to robią niektórzy.
Co do Lameya. Gdyby nie te kontuzje wyglądałby na bardzo solidnego, wyszkolony w Holandii, zawodnik PSV i Ajaxu, z doświadczeniem w Niemczech. Na pewno by sie u nas sprawdził. Ale gdyby babcia miała wąsy...
Fakt jest taki że aby relanie myśleć o LM należałoby pozyskać. LO,ŚO,PO,LP,N z zaznaczeniem ze każdy z nich będzie zawodnikiem ogranym w Europiem, z doświadczeniem w LM.
Czy takich znajdziemy? to wszystko zależy od naszego portfela i kontaktów Stana. Nikt nie wie ile mamy gotówki na wzmocnienia. I między bajki możemy włożyć doniesienia o 6 mln euro jak i o tym że nie mamy nic. Możemy tylko gdybać...
Moja hipoteza jest taka że Stan ma do dyspozycji w granicach 1,0 - 1,3 mln euro na transfery gotówkowe + to co dorzuci Boss. (okazja)