Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2011, 23:31
Co do Peszki - Ci co piszą, że nie ten poziom sportowy lepiej niech się zastanowią nad sobą, przecież to Peszko i Lewy stanowili o sile Lecha w sezonie mistrzowskim, zarówno jeden i drugi prezentuje wystarczający poziom sportowy bez dwóch zdań. Ja wiem, że nie lubicie Lecha, ale bez przesady, nie ma co udawać, że czarne jest białe. To zupełnie inna półka niż Plizgi, Garncarczyki, czy inne Łobodzińskie Natomiast Peszko w Wiśle to zwyczajne sci-fi w kontekście finansowym. Koeln nie może mu zapewnić takich warunków jakich on oczekuje, to jak my mielibyśmy to zrobić? Zrobić komin płacowy dając mu trzy czy czterokrotnie wyższy kontrakt niż ma Melikson, podczas gdy to Maor jest lepszym piłkarzem? To się nie trzyma kupy i jest to wg mnie jeszcze większa bajeczka niż RvN, gdyż Peszko jest w takim wieku, że chce jak najwięcej zarobić i się pokazać w Europie a nie wracać do kraju po rundzie za granicą.

Po wypowiedzi naszego prezesa wnioskuję, że raczej będą to gracze typu Genkow czy Jaliens, czyli z niezłą renomą, doświadczeniem, z dobrego klubu. Gracze na chodzie, a nie piłkarze, którzy od wielu sezonów nikogo do siebie nie przekonują jak to bywało kiedyś dość często, raczej nie emeryci, może nie szeroko znani w Polsce ale wypadający conajmniej solidnie na tle naszych obecnych piłkarzy.

Natomiast na taką perełkę jak Melikson to ja bym nie liczył; ktoś już tu kiedyś pisał, że takie transfery jak Marcelo, Kuba czy Maor zdarzają się raz na pięć lat nie bez powodu. Mimo tego, że sądzę, iż mamy rewelacyjnego jak na nasze warunki dyrektora sportowego i jako jedyni w Polsce jako tako funkcjonujący scouting to sprowadzenie dwóch piłkarzy tego formatu rundę w rundę graniczyłoby z cudem.

Spuszczam też kubeł zimnej wody na głowę tych, którzy myślą, że Stan jest nieomylny i jeśli trafi się jakiś nieudany transfer zachorągiewkują i będą po nim jechać. Żaden dyrektor sportowy nie ma 100% skuteczności przy robieniu transferów pod względem udane / nieudane. To, że wszystkie transfery poprzedniej rundy były udane lub bardzo udane nie znaczy, że w tej uda się ta trudna sztuka. W takim wypadku proszę krzykaczy o pewien bufor tolerancji dla Stana.

Trzymam kciuki za naszych decyzyjnych.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 01.06.2011 o godz. 23:48.
Odpowiedz cytując