WCracow napisał(a):

Dostanie się do LM:
1) zarobimy poważną kase
2) zagramy 6 meczy i albo wszystkie przegramy, albo zremisuje 1 lub 2 razy
3) po pucharach
Dostanie się do LE
a) mała kasa
b) zagramy co najmniej 6 meczy, a przewiduje, że mielibysmy szanse na co najmniej kolejną faze przy dobrym losowaniu
c) zarabiamy kupę punktow do rankingu
d) w przyszlym roku mamy spokojny rozstawienie w kazdej rundzie
WOle LEw tym roku, bo jest bardziej przyszlosciowa.
|
Po pierwsze nie obrażaj innych. Po drugie z Twojej "wyliczanki" widzę tylko jeden argument przemawiający za LE: zdobycie większej ilości punktów do rankingu. Według mnie chwiejny argument, bo za awans do LM dostaje się 4 pkt, oraz mnie więcej o jeden punkt więcej w 4 rudnzie el. LM (no bo wchodząc do LM przechodzimy 4 rundę el. do LM, a grając w LE zakładamy tu porażkę w dwumeczu. Wątpię tez, że przegralibyśmy wszystkie mecze w grupie LM. Ale nawet zakładając, że zgarniemy mniej punktów do rankingu, to zapominasz o jednej, najważniejszej rzeczy: punkty rankingowe są tylko
środkiem do osiągnięcia celu, a nie celem samym w sobie. Celem (marzeniem) każdego związanego z Wisłą jest od lat faza grupowa LM i nie próbuj tutaj komukolwiek wmawiać, że jest inaczej.
Cały powyższy post jest tylko odpowiedzią na post użytkownika WCracow, żeby mnie tu zaraz nikt nie zbeształ, że rozmyślam o grupie LM. Doskonale sobie zdaję sprawę, że trzeba się skupić na eliminacjach.
PS. chciałbym mieć taką wartą 10 mln euro "kulę u nogi"