Sartre napisał(a):

Nie mam najmniejszego zamiaru Mnie aż tak nie zależy, sorry. Ale podobno Donald wprowadza komunę, a póki co, Adam Michnik swoją walką z komuną przed '89 wyprzedza wszystkich naszych protestujących razem wziętych o 30 długości.
Ale za to możliwe jest ich pojawienie się pod stadionem. Na rok przed Euro zaczynają namierzać co bardziej krewkich kibiców i podczas meczów będą im kazać się meldować na komendzie.
|
No właśnie bo tobie tak jak większości jedyne na czym zależy to żeby było wesoło i kolorowo na stadionie. A to, że ktoś się będzie narażał i dostanie Bóg wie jaką karę za to żeby sprawić aby było kolorowo to już cię pewnie tak bardzo nie interesuje. "Chcecie to sobie strajkujcie ale doping ma być bo ja płacę 50 złotych za bilet i żądam dopingu". Różnica między komuną a tym co jest teraz jest taka, że wówczas społeczeństwo w większości popierało walkę z czerwonymi. Teraz co tu dużo mówić większość ludzi "stoi tam gdzie stało zomo" i ślepo popiera Tuska pomimo, że ich wiedza na ten temat jest zerowa. Forma protestu z końca tego sezonu miała tylko na celu pokazać, to że źle się dzieje. Nikt się nie łudził, że przez to, że przez 3 tygodnie nie będzie dopingu osiągniemy jakieś wymierne korzyści. To był tylko wstęp a konkretniejsze działania zostaną dopiero podjęte.