Wyświetl pojedynczy post
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2011, 11:01
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Szczerze mówiąc zaczyna mnie ten cały temat mocno męczyć... i co raz bardziej dochodzę do wniosku, że najlepszą formą protestu byłoby po prostu robienie tego, co robiliśmy zawsze. Race, polityczne oprawy, ostre przyśpiewki. Teraz jest spokój i oni wygrywają, a nasze "Donald matole" jest donośne jak pisk myszy na budowie.
Za racę dostaniesz zakaz stadionowy na 10 lat + 5 tsyiaków grzywny, skoro za transparent wymyślili sobie zakaz 6-letni i 2 tysie ?

Nowe przepisy są debilne - i jest to najdelikatniejsze określenie jaki przyszło mi do głowy w pierwszej chwili. Jeżeli rządowi rzeczywiście chodziłoby o wyeliminowanie rzekomego "bandytyzmu" jaki szerzy sie na stadionach - to należałoby zmienić przepisy o zakazie - czyli miałby obejmować wszelkie stadiony, a nie określony i zintegrowanie kart kibica wydawanych przez kluby.
Natomiast to co zaproponował rząd ma na celu jedynie pozbawienie kibiców praw do kibicowania w sposób taki jaki właśnie robimy....
1) kibice skaczą krzycząc"kto nie skacze ten za *****" - nie zajmują swoich miejsc i nie dostosowują się do zaleceń ochrony - wlepiamy mandaty po 2 tysie za głowę
2) transparent nie dotyczący meczu - np "Smoleńsk Pamiętamy", "Precz z komuną" - 2 tysie mandatu
3) Nie zajmujesz swojego "krzesełka" - 2 tysie mandatu;
a jak kluby się nie dostosują do tych wymogów - zamykamy stadion bo są rozróby - bezczelni kibole łamią prawo i trzeba ich wyeliminować bo przecież "Ełro" zagrożone przez tych kiboli.
NIkt nie dostrzega tego, że szanse pojawienia sie większej zorganizowanej grupy kibiców z młyna któregokolwiek klubu jest na meczach EURO niemożliwe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tylko nie mówcie mi tutaj, że te przepisy będą przez policję stosowane z umiarem i rozsądkiem !!!! Dzisiaj takich przepisów nie ma i widzimy jakie są działania policji !!!!
Nazwanie zwykłych kibiców, którzy dlaiby sie pokroić za swój klub, na trybunach dopingują na wszelkie sposoby - bandytami to zwykłe skur...syństwo. NIkt nie będzie zrównywał mnie z bandytami tylko przez to, że chodzę na mecze - wprawdzie nie ukochanego klubu (Wisła) tylko drugiego w kolejności (Śląsk) bo taką ma karmę na ten moment. Przypomnę, że gdy w 2007 roku kibice skandowali przeciwko Ziobrze czy Kaczyńskiemu - dla Tuska nie były to manifesty polityczne. Ot takie Sienkiewiczowskie rozumienie świata zwane również dialektyką Kalego....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując