Bóg Trybun (objawion) napisał(a):

która to korona oznacza co?
gronostajów jeszcze tylko na tym "herbie" telefonicznym brakuje. "Polski real" pozal się Boże. I pomyśleć, że masa typów dalej buja się w gadżetach z logo SA.
Biała gwiazda na koszulki i tyle w temacie. Nierealne? Tak. I o to chodzi, ze nie REALne.
|
Nie wiem kto się w czym buja a kto nie. I proponowałbym nie dzielić Wiślaków na "typów" z logo SSA i np. z "czystą" Białą Gwiazdą TS-u bo podziały jak ostatnie wydarzenia unaoczniły, do niczego dobrego nie prowadzą.
W obecnej rzeczywistości, cel minimum jaki widziałbym (i to moje zdanie)
określiłem a nie będę się tutaj rozwodził "która to korona oznacza co". Dla mnie oznaczać może ona królewską rzekę, łączność ze Stołecznym Królewskim Miastem, piłkarskie "panowanie", Królową (Queen). Moja wykładnia w tym momencie jest tutaj nieistotna. Istotne jest jak definiuje ten symbol Sportowa Spółka Akcyjna i czy on jest dla nich "konstytutywny" i aksjomatyczny czy możliwy do zmiany, w jakim zakresie.
Celem maksimum jest Biała Gwiazda. Nie można nie dostrzegać jednak faktu istnienia SSA i jej roli . Jako kibice jesteśmy również decydentami ale na dziś to SSA rozdaje karty w omawianym zakresie. Wykłada pieniądze i rozdaje karty.
Walka o "czystą" Białą Gwiazdę" nie jest walką o Niepodległość, chociaż i podczas tej walki oznaczono różne drogi do Niej. Powstańcze (w takim przypadku jestem "za") i ewolucyjne.
Nie walczymy bowiem z wrogiem ale współistniejemy w obecnej wiślackiej rzeczywistości z naszym Partnerem. Z kimś, kto w ciągu ostatniej dekady stworzył z Wisły Giganta (w odniesieniu do polskich realiów piłkarskich). Wystarczy policzyć Mistrzostwa Polski z tego okresu.
Uważam, że przedstawiciele kibiców Białej Gwiazdy, powinni rozpocząć oficjalną dyskusję z SSA na temat logo SSA na koszulkach zawodników.