Wyświetl pojedynczy post
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.05.2011, 00:00
sportnh napisał(a):Wyświetl post
rw88 ale tak z ciekawosci - mimo tego wszystkiego co napisales, WG CIEBIE - Wasyl bylby bardzo dobrym transferem dla Wisly i wzmocnieniem w jej walce o LM?
Sytuacja jest taka, że Anderlecht jest po słabszym sezonie i gdzieś musi szukać zmian, gdzieś musi szukać słabszych ogniw. Z tego względu oni nie mają za czasu, żeby czekać na to, czy Wasyl wróci do topowej formy, czy nie, bo nie jest to dwudziestolatek. Dodatkowo nikt nie ma tam przecież pewności, czy po tak ciężkiej kontuzji jego zdrowie się znowu nie odezwie, a drugiego prawego defensora tam właściwie nie ma, bo bodajże Rnic okazał się kompletnym niewypałem.

Tak że sam widzisz, że mając możliwość zarobienia trochę grosza (myślę że gdzieś pod 700-800 tys. euro) za zawodnika już nieco wiekowego, nie do końca pewnego w kontekście przyszłości i tak czy siak mając w planach sprowadzenie drugiego prawego obrońcy, Anderlecht jest skłonny tą ofertę rozważyć.

Ja natomiast myślę, że jest to bardzo charakterny zawodnik, który w ostatnim roku udowodnił pod tym względem ogromną siłę psychiczną i wolę walki, zawodnik doświadczony, ograny w silnej lidze, zawodnik, którego życiową ambicją jest gra na E2012 (kto wie, może podczas ciężkiej rehabilitacji to go trzymało przy nadziei?) zawodnik który zawsze wpływał pozytywnie na atmosferę w szatni (co nie jest bez znaczenia, szczególnie że jest to Polak, a Wiśle brakuje takich charakternych Polaków w szatni) i zawodnik, który pewnie z Maaskantem czy Valckxem się dogada (Belgia i Holandia to podobne światy), więc widzę tutaj bardzo dużo pozytywów.

Pod względem piłkarskim i zdrowotnym jest ryzyko, ale Wasyl zawsze był takim typem, że czego nie dogra, to dowalczy. Dlatego ja pod jego transferem bym z pewnością się podpisał, doświadczenie linii defensywnej byłoby imponujące - Wasilewski, Jaliens, Chavez i nowy lewy defensor...taka defensywa wygląda naprawdę obiecująco.
Odpowiedz cytując