Ogryzek napisał(a):

A czy Moja koncepcja 5 zespołowej ligi nie spełnia wszystkich twoich oczekiwań? Ile kasy byłoby na 5 zespołów do podziału ze ho ho
W pucharach zawsze graliby "najlepsi".
Pamiętasz Podbeskidzie? Chyba nas ograli w dwumeczu, tak poza ŁKS Podbeskidzie dołączy do ekstraklasy
|
Ile to razy Manchester United czy inna angielska potęga odpada z III ligowcem w Pucharze? Znaczy, że ten klub ma mieć miejsce w Premier League?
fan01 napisał(a):

Pamiętasz Schalke i Parme? Chyba ich ograliśmy w dwumeczu, to znaczy, że wytrzymalibyśmy grać cały sezon w lidze niemieckiej czy włoskiej? No raczej nie.
To że zazwyczaj jakiś pierwszoligowiec dojdzie gdzieś tam w PP to świadczy tylko i wyłącznie o profesjonalizmie ekstra-ligowców.
W ogole nie rozumiem Twojego postu, ja podałem argumenty za zmniejszeniem ligi o DWA zespoły, Ty ironicznie (?!) proponujesz 5 zespołową ligę....
|
Jeśli brak merytorycznych argumentów to i takie głupoty się opowiada. 12 lub 14 zespołowa ekstraklasa jak na nasze warunki byłaby idealna w obecnych czasach. Za 5-8 lat można pomyśleć o docelowych 18 czy 20 zespołach, ale na obecną chwilę nie ma materiału, aby taką ligę stworzyć.