Wyświetl pojedynczy post
zybert77
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2011, 16:50
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Lecz organizatorem tego meczu był pzpn, a nie Ekstraklasa S.A. i to on odpowiada łącznie z winowajcami za to, co się stało na stadionie w Bydgoszczy, nie Bogu ducha winni kibice, którzy wbiegnęli na murawę stadionu Zawiszy by się cieszyć wraz ze swoją drużyną. To, że była wśród nich hołota, która nie została odpowiednio doprowadzona do porządku, to nie nasza wina, by nam zamykać stadiony i kneblować usta. Mówi coś panu artykuł 54 Konstytucji RP?
Zgadzam się z Tobą co do organizatora. On głównie odpowiada.
Nie zgadzam się co do Bogu ducha winnych kibiców. Zauważ, że na murawie znaleźli się kiedy mecz jeszcze trwał. Ostatni karny był wykonywany z wiszącą scianą ludzi za linią - co nie było bez wpływu na wynik. A dodatkowo mecz w tym momencie powinien być przerwany.
Czy się cieszyli - raczej nie śpiewali do kibiców Lecha "że wszyscy Polacy to jedna rodzina"? Po tym ruszył żeby im sp... święto.
Wielu z Was stawia znak równości pomiędzy zamykaniem stadionów a uderzeniem w kibiców. Pełna zgoda, że dla kibiców ta cała impreza. Tyle, że zamykanie stadionów to jest uderzenie we właścicieli klubów żeby przestali się bratać z bandami. Kibice dostali odpryskiem.
Chyba zgodzisz się, że na lechu przed kibolstwem rozwijają czerwony dywan a i w warszawie (po bodaj dwuletnim machaniu szabelką) poszli drogą lecha bo właśnie kończyła się budowa stadionu.

Czyli tak- nie wolno po końcowym gwizdku znaleźć się na murawie bo będzie to replay z Bydgoszczy? Na całym świecie kibice w ten sposób ukazują radość, my w sezonie '09 też, wszystko było w najlepszym porządku, nie rozumiem dlaczego mielibyśmy teraz "zrobić chlew" (inaczej tego nie ubiorę w słowa)?
O to wypadałoby zapytać prezesa naszego klubu, który taką decyzję podjął. Ja staram się ją zrozumieć w ten sposób, że przy takim nagromadzeniu emocji (co widać i na tym forum) - nikt nie jest w stanie zagwarantować że na murawie świętowanie będzie realizowane w taki sam sposób jak ostatnio w Dortmundzie.
Wbrew pozorom nie na całym świecie pozwalają wbiegać na murawę.

Przytoczyłeś wbiegnięcie z Arką - ok. Ale wtedy o ile pamięć mi nie szwankuje, to zdobyliśmy vice-mistrza/straciliśmy mistrza na rzecz Legii(niepotrzebne skreślić). Teraz mamy mistrza, więc nie ma żadnego powodu do agresji "kiboli".
masz rację, wtedy był wicemistrz. Ja po prostu rozumiem tę decyzję jako próbę dmuchania na zimne przez zarząd

Pw dalej nie dostałem, odpowiedzi na pytania odnośnie kibiców z G oraz innych, którzy biorą udział w proteście też.
nie wiem o co chodzi, mi w profilu pokazuje że odpowiedziałem
Odpowiedz cytując