Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2011, 16:11
Taka mała ciekawostka ode mnie, jak grała Wisła pod wodzą Maskaanta w tej rundzie i jak wyglądała forma innych zespołów odpowiednio po 5, 10 i 14 kolejce rundy wiosennej ;] Pozdrawiam

Bardzo zaimponowała mi forma Widzewa; po tabeli w żadnym momencie ligi nie było widać, ze aż tak skutecznie punktowali, a tu proszę, 1 punkt mniej od nas, imponująca runda rewanżowa. Podobnie w przypadku Śląska, ale jednak widać to po ich miejscu w tabeli w tym momencie

Również śmieszy mnie pewna analogie - ludzie mówią, że liga jest słaba, bo mistrz zdobył tak mało punktów, a gdy popatrzy się na Premiership to wszyscy pieją z zachwytu, że tak dużo drużyn walczy o mistrzostwo, że cała liga jest silna i wyrównana, przez co ciężko przewidzieć wynik meczu. A jak w Polsce mamy taką sytuację? Liga do dupy, mistrz do dupy, wszystko do dupy. Ja rozumiem, że sytuacja jest bardzo nietypowa jak na naszą ligę, ale jedyne co można wywnioskować z tabeli to to, że jest dużo wyrównanych zespołów, przez co każdy może wygrać z każdym. Ja bym się skłaniał do stwierdzenia, że to właśnie obrazuje poziom ligi. Również proszę o nie wyśmiewanie porównania do Premiership - należy zachować odpowiednie proporcje, ale system pomiaru siły ligi powinien być stosowany ten sam. Innymi słowy, Ci którzy mówią o wyjątkowo słabej Ekstraklasie jednocześnie powinni uznawać wyższość Primera Division nad Premiership (wystarczy spojrzeć w tabelę). Pozdrawiam serdecznie.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 27.05.2011 o godz. 16:28.
Odpowiedz cytując