Wyświetl pojedynczy post
zybert77
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2011, 15:39
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Zybert77, a co to za feta, podczas której nie możesz nawet wejść na boisko i być blisko tego wszystkiego? Co to za mecze, podczas których za przeklinanie możesz dostać 2 lata zakazu i sporą karę? To jest piłka nożna? Nie dorastałem w takim klimacie, więc nawet jeśli podnosi się poziom sportowy, to ja staję się coraz mniej zainteresowany oglądaniem takich widowisk. Tak, oglądaniem, bo niedługo nie będzie można nawet dopingować.

Przed derbami byłem przeciwny milczącemu procesowi, ale nasz doping w tym meczu, chociaż był świetny, miał taki sam wydźwięk jak milczenie (poza tym, ze może pomógł nieco piłkarzom). Po meczu byłem zadowolony sportowo, ale kibicowsko czułem olbrzymi niedosyt. Jeśli chodzi o dzisiejszą sytuację kibiców, to milczenie, kulturalne dopingowanie oraz wykrzykiwanie abstrakcyjnych haseł ma takie same pole oddziaływania - żadne. Jednak to właśnie cisza wydaje się być najbardziej uzasadniona.
masz rację, feta będzie o wejście na boisko uboższa... tyle że pamietając co się stało po meczu z Arką kilka sezonów temu, to rozumiem obawy klubu biorąc pod uwagę, że gramy z Polonią.

A skoro już protestować to czy nie można tego robić kreatywniej? Mam siedzieć na dupie cicho za legijnym przykładem?
Podam Ci inny przykład sprzeciwu kibicowskiego "Love United Hate Glazer" - jak widać da się jednoczesnie protestować i wspierać drużynę.
Odpowiedz cytując