Wyświetl pojedynczy post
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2011, 11:33
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
NIE NIE NIE!

Jeśli chcemy podnosić poziom sportowy drużyny, powinniśmy kontynuować taką politykę transferową jak zimą. Wszyscy zawodnicy sprowadzeni przez nas zimą od razu wskoczyli do pierwszego składu i podnieśli poziom drużyny (różnie to było z Sivakovem, ale dlatego, że jest tylko wypożyczony). Po co kontraktować piłkarzy, którzy będą tylko rezerwowymi? Dla mnie to chora polityka transferowa. Jeśli mamy sprowadzać zawodników, to tylko do pierwszej "11" na odpowiednim poziomie.
Ale trzeba też mieć świadomość, że my 10 transferów na poziomie zimowym nie zrobimy. Kosa, czy Baszczu będą świetnym uzupełnieniem składu. Co do Żewłakowa mam mieszane uczucia. Nie wiem czy nie będziemy mieli za starej obrony, gdyby Żewłak do nas przyszedł. Pewnie graliby ustawieniem - Jaliens - Żewłakow, albo Chavez - Żewłakow. Generalnie ciężko mi wyrokować, choć w meczu z Grecją, która gra dobre eliminacje, zagrał ponad przeciętnie.
Ponadto trzeba też pamiętać, że odejdzie od nas kilku piłkarzy - Łobodziński, Rios, Żurawski, Boukhari, Branco, może Garguła. Skład trzeba będzie też kimś uzupełnić, a nie tylko robić transfery do pierwszej drużyny.

Wzmocnienia, które nas czekają, to:
- LEWA OBRONA
- LEWY ŚRODEK OBRONY
- NAPASTNIK

Reszta transferów jest uzależniona od tego, ile pieniędzy Pan Właściciel Cupiał chce przeznaczyć na nowych piłkarzy.
Odpowiedz cytując