Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2011, 09:28
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Byloby gorzej niz piszesz. Powiedzmy ze liga wyglada tak jak obecnie + dochodza Podbeskidzie i ŁKS. I za rok spadlyby 4 kluby a z 1 ligi awansowalyby takie zepsoly jak: Flota, Sandecja, Piast Gliwice, Warta Poznan. Takiej ligi byscie chcieli? To by bylo jeszcze wieksze posmiewisko niz obecnie. Nie jestem zwolennikiem zmniejszania ligi do 12 zespolow bo jednak mamy "troche" duzy kraj. Ale to co sie dzieje teraz, te jaja z licencjami, te pozadluzane zepsoly ktorych jedynym celem jest pozostanie w Ekstraklasie zeby za rok tez jakos zwiazac koniec z koncem to jest makabra. I pomyslcie ze dzieki 18 zepsolowej Ekstraklasie takich zespolow ktore nie walcza o Mistrza czy wystep w pucharach byloby o 2-4 wiecej
Ja byłbym zwolennikiem takiej reformy, bo:
1. kasa C+, Polsatu i Eurosportu dzielona byłaby na 12 drużyn a nie 16 w dodatku większości takich dla których jest to być albo nie być.
2. Można by rozegrać 22 meczów normalnym trybem, później 10 kolejnych już podzielonych na dwie grupy 6 zespołowe, a zważywszy, że 3 zespoły grają w Pucharach Europejskich nie byłoby mowy o żadnym odpuszczaniu i podobnie kiedy 3 zespoły spadałyby z ligi. Wówczas nie byłoby żadnych meczy o pietruszkę jak to ma miejsce obecnie.
3. Wielkość kraju do mnie nie przemawia, bo Rosja w takim wypadku powinna mieć 40 zespołową 1 ligę i podobnie USA, z kolei Chiny czy Indie też w granicach 30 zespołowych drużyn w najwyższej klasie rozgrywkowej.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując