|
Ja podam lepsze rozwiązanie. Bo obecny protest to tylko dziecinada, którą można kant dupy rozbić.
Porównywanie tego do sytuacji Legii to gruba przesada i sens w tym żaden. Po pierwsze dlatego, że nie będziemy protestować latami, bo
1. To się nie da, bo tylko stracimy w oczach zwykłej publiki
2. Wygramy gówno
3. Wybory tuż tuż
Kogo to może obchodzić, że my nie kibicujemy?
1. Donald się cieszy, że jest spokój no i sondaże rosną, bo zrobił porządek.
2. W telewizji o tym nie powiedzą, bo kogo to obchodzi że nie śpiewamy?
3. Jeśli ktoś to zauważy to jedynie Canal+, który i tak oglądają nieliczni.
4. Nie dopingujemy drużyn ze szkodą dla nich i dla nas.
5. Sami wprowadziliśmy ciszę, Anglię i cenzurę.
Brawo!
Duma i honor mnie boli kiedy muszę milczeć, a i rozum się buntuje.
Więc ja proponuję tak:
Skoro już ma być protest i wojna to niech będzie na całego!
DONALD SIĘ BOI NEGATYWNEGO ROZGŁOSU I KRYTYKI
Wszyscy to wiemy.
Na każdym meczu w każdej lidze powinniśmy non stop jechać z nim. Bez przerwy i zmiłowania. Nie ma przebacz. Głośno i wyraźnie wysyłając przekaz.
Jeśli rząd będzie chciał nas ukarać, wyciszyć to będzie musiał zamknąć wszystkie stadiony. I NIECH ZAMYKA! Za tydzień znowu na wyjeździe to samo. 90 minut Matołkowania. Co robi konsekwentnie rząd? Zamknie? To niech to zrobi! Zmuśmy ich do tego. Niech karają i się kompromitują. Dojdziemy w końcu do absurdu, że będą musieli zamknąć całą ligę. A media muszą o tym poinformować, a nie wszystkie jeszcze są im przychylne.
I wyobraźcie sobie mówią o nas non stop, na każdym kanale w każdej gazecie informują o zamykanych stadionach, kibicach karanych za krytykę rządu, o tej całej paranoi.
Wyobraźcie sobie jaki to smród w mediach. Ile artykułów w prasie, gadania w telewizji, nie mówiąc o tym, że Walter się wkurzy z Solorzem jak zamkną stadiony. Jakby się z tego wytłumaczyli? Taki przekaz dotarłby do wszystkich ludzi w kraju. Nawet najtwardsi zwolennicy "Gazety" poczuliby, że coś jest nie tak.
To byłaby całkowita kompromitacja rządu. W takiej wojnie mogą tylko polec, bo obracamy ICH PRZECIWKO MEDIOM I WYSYŁAMY NA POŚMIEWISKO, KRYTYKĘ. A to media dały im władzę, media mogą też odebrać.
To moim zdaniem jedyna możliwa i skuteczna forma protestu, która by uderzyła w Platformę.
Ostatnio edytowane przez FooFighter : 27.05.2011 o godz. 01:14.
"To jest Walduś polska liga - kto widzi ten rzyga!" - Ferdynand Kiepski
|