tas de fleia napisał(a):

|
Może by faktycznie tak co nieco się wstrzymać z tymi komentarzami odnośnie transferów? A tu już widzę płacze, bo ten za stary, bo ten nie za pewny, bo ten za młody, bo ten ma rude włosy, bo ten ma małe dziecko... Ludzie opanujcie się bo to się żałosne robi. A co do Cikosa to ja już nie wiem czy ten chłopak by musiał na swojej pozycji 12 bramek i 10 asyst zaliczyć, żebyście uznali, że może się nadaje i nie jest tragiczny? Oglądałem jakieś 95% meczów w tym sezonie i jest całkiem przyzwoitym obrońcą. Trochę ciężki początek, ale później coraz lepiej a pod koniec całkiem ok. Ale nie przecież on jest dramatyczny, zapomniałem.
|
No mam właśnie takie samo wrażenie, że ludzie przesadzają trochę z krytykowaniem Cikosa. Z pewnością znalazłby się lepszy obrońca, tylko niech ktoś wreszcie zwróci uwagę, że na takiego to trzeba wyłożyć kasę. Nie lepiej wzmocnić lewą część obrony, zaryzykować grę Cikosem na prawej stronie(by być poprawnym politycznie) a w przerwie zimowej kupić kogoś do składu dla rywalizacji z Erikiem. Takie rozwiązanie wydaje się być celowe z tego względu, że nie mamy nie wiadomo ile pieniędzy, a i ofensywa nam trochę szwankuje. Trzeba się poważnie zastanowić, na jakie pozycje brakuje nam piłkarzy, a nie pisać w stylu - ten jest do d..., tamten jest do d..., bo wyjdzie nam, że mamy cały skład do wymiany.
Zresztą - idę sobie rękę uciąć, że większość bramek dla drużyny przeciwnej poszła z naszej lewej flanki. Zresztą to jest do sprawdzenia, jak ktoś ma czas, niech obejrzy wszystkie bramki rywali na ekstraklasa.tv.