FraMat napisał(a):

chyba jako jeden z niewielu oglądałem mecz w całosci a nie jakieś żałosne skróty. Od poczatku śmieszyły mnie tezy, że Gargule zeszła piłka przy bramce Kirma. Ale co tam, niektórzy forumowi znawcy cytują sobie zapis z relacji live i dyskredytuja role Garguły przy tej bramce.
Jednak tak naprawdę to Garguła poza pierwsza akcją i poza tym podaniem do Kirma niewiele zrobił na boisku. Zagrał na tradycyjnej pozycji Meliksona, który zastapił Małeckiego na prawym ataku i... nie pokazał nawet połowy tego, co zwykle pokazuje Maor.
Podobnie znawcy wypisują tezy o "niepewnym Kurto" bo tak usłyszeli w komentarzu do skrótu z Canal+. Fakt, Filip miał 2, może 3 interwencje, gdzie mógłby spisac się lepiej, ale i tak w przekroju całego meczu sprawiał lepsze wrażenie niż Jovanic na Legii, czy wcześniej Pawełek.
|
zeby nie było,bo ja sam w temacie o Naszych piłkarzach wrzuciłem tekst z relacji live jakoby Guła nie trafił w piłke i sam sie z tego śmiałem a co najważniejsze, uwierzyłem.
Oczywiscie moje faux pas, po oglądnieciu pare razy powtórki stawiam ALL INN że Garguła podawał.
Co nie zmienia faktu, ze dalej uwazam ze trzeba sie tego piłkarza pozbyć. Zarabia dużo a dużo Wiśle nie daje.
No i w końcu bramkę strzelił Rios....załamałem sie jak to zobaczyłem. Ja chłopakowi zycze powodzenia, zdrowia i kariery ale wczoraj mnie zabił. Trzeci raz dostaje setke i trzeci raz robi tą jakże słabą podcinkę. Niech dziękuje bramkarzowi Zagłębia który raczej strzałów Riosa w zyciu nie widział, bo jakby sie nie odwrócił dupą napewno piłke by złapał. Wszyscy z FC Riosa, tego oczekujecie od napastnika ? Podcinki na wysokości metra czyli strzału który moze wpasc tylko i wylacznie dzięki temu że bramkarz sie położy ?
Akcje wcześniej miał bardzo dobrą sytuacje ale zachował sie średnio. Facet jest prawonożny wyrzuca sie na prawą stronę i strzela z 9 metrów ....tak że piłka ledwo leci. Jakby tak strzelił Barowy to rozumie, ale napastnik ? Nie.