thechris napisał(a):

|
Za 600k $ czyli 420k euro wcale nie będzie łatwo kogoś kupić... Natomiast Cikos i Palijc no niestety ale to nie jest poziom pucharowy... Palijca bym zostawił mimo wszystko jako ofensywnego grajka (i co tu dużo mówić - zapchajdziure jakby podstawowy lewy obrońca wypadł), natomiast Cikosa nie będzie mi żal nawet połowie jak Chaveza.
|
Chyba żartujesz. Cikos jest lepszy od Paljica zdecydowanie. To widać gołym okiem. Zresztą Cikos siał większe zagrożenie po swojej stronie niż Paljic. Paljic kompletnie mi nie pasuje do tej drużyny. Ale niestety narazie nie ma go kto zastąpić, a sprowadzenie lewego obrońcy wydaje się być priorytetem. Podobnie środkowego obrońcy, doświadczonego, ogranego. Choćby tego Grncarowa, o którym prasa już pisała, że od 30 czerwca jest wolnym graczem. Osobiście brakuje mi jeszcze do środka pola prócz defensywnego pomocnika i ofensywnego pomocnika, takiego piłkarza, który rozprowadzałby piłki - przerzucał grę z jednej na drugą stronę, starającego się dogrywać w tempo, ale silnego, zwrotnego - to nie musi być już zawodnik pokroju Meliksona, wystarczy by był to piłkarz, który dużo widzi, ale jednocześnie doświadczony - takie połączenie Boukhariego, Cetnarskiego i Klicha z Cracovii - wiem, że trójgłowej hydry nie kupimy, ale taki jeden ogarnięty jeszcze do środka by się przydał. Do ataku na skrzydła przydałby się jeszcze jeden gracz, więc te 4 transfery(ww.) wydają się być priorytetem.