Feniks1983 napisał(a):

Oby oby. Chociaż wiadomo jak to z poziomem w 1 lidze jest (wiem wiem Podbeskidzie, ale to był wypadek przy pracy )
Myślę jednak, że główny trzon kadry (czytaj pierwsza 11) będzie gotowa do tego czasu. Sam Stan mówił, że do końca tego tygodnia mają mieć ustalone na jakie pozycje biorą grajków i że lista kandydatów jest już gotowa. Z tego wynika, że powinno być wszystko ok, no chyba że ktoś będzie opóźniać transfer tak jak było z Meliksonem.
|
Mączyński w ŁKSie rozegrał najwięcej minut i najwięcej spotkań w sezonie ( lub jest na 2 miejscu w drużynie ) , jasną sprawą jest że stanowił mocne ogniwo drużyny która biła na głowę resztę zespołów w 1 lidze.
Myślę że ŁKS to poziom Korony czy Bełchatowa , dlatego sądzę że w końcu Mączyński przyjdzie do nas w pełni przygotowany i zdolny do walki nawet o 1 jedenastkę ( lub jako wchodzący z lawki ) . Może go przeceniam ale wydaje mi się że nie będzie słabszy od Jirsaka czy Garguły( w tej formie ) .
Jedyna obawa wg mnie to fakt że rozgrywki 1 ligi kończą się 11 czy 10 czerwca więc Mączyński nie zacznie od początku przygotowań z Wisłą .
------
jeśli w tym tygodniu będą ustalać pozycje , to min 2 tygodnie im zejdą z negocjacjami z piłkarzami , pamiętamy jak długo ciągneła się sprawa np Meliksona . Dlatego nie chce mi się wierzyć w gotowy trzon kadry na 10 czerwca .