River napisał(a):

tak czytam ten watek, patrze jakimi nazwiskami niektorzy z was rzucaja i jestem lekko zaniepokojony wizjami niektorych z was
Baszczynski, Zewlakow, Kosowski, Wasilewski, M. Lewandowski, Stasiak (!), Bartczak (!) itp. Czy niektorzy z was nie zdaja sobie sprawy, ze Wisla ma budowac druzyne zdolna do awansu do fazy grupowej LM czy LE a nie druzyne do rozgrywek oldboy'ow? Skonczcie z takimi nazwiskami. Powroty weteranow do polskiej ligi w ostatnim czasie koncza sie wielka klapa (wyjatek Frankowski) wiec nalezy domniemywac, ze w przypadku pozostalych skonczyloby sie podobnie.
W Wisle jest wystarczajaco wielu doswiadczonych zawodnikow (Pareiko, Jaliens, Sobolewski, Gargula).Nie mowie, ze mamy sciagac tylko 20-latkow ale nie jestem przesadnie za transferami gosci po 30-stce, ktorzy do Wisly mieliby przyjsc tylko dorabiac do emeryturki (bo tak niestety pewnie by to wygladalo). Szukajmy graczy, ktorzy maja ambicje by cos w pilce jeszce wygrac, glodnych zwyciestw, takich, na ktorych 2-3 lata pozniej moznaby zarobic niezly grosz.
Przestanmy z fantazjami typu Baszczynski/Kosowski. Oni juz Wisle na boisku nie pomoga bo sa zwyczajnie z miesiaca na miesiac slabsi. To, ze kiedys byli wiodacymi postaciami Wisly nie znaczy, ze po powrocie tez by tak byl. Przyklad z Zurawskim pokazuje to dosc dobitnie.
|
Przykład Kosowskiego niczego cię nie nauczył? Oprócz zawodników w miarę młodych których będzie można sprzedać z zyskiem za kilka lat jak Melikson, potrzebujemy realnych wzmocnień NA TERAZ i nie obchodzi mnie czy zawodnik ma 25 czy 34 lata, jeśli gra dobrze (Kamil ostatnio utrzymuję się w dobrej formie - sprawdź temat "Byli Wiślacy" bo chyba tam, z rok nie zaglądałeś) i jest w stanie realnie pomóc drużynie w walce o LM to dlaczego go nie zakontraktować na 1 rok ?
Ciągle byście marudzili, że tamten stary , a tamten się nie podoba. Tak samo było przed przyjściem Kosowskiego vol. 2 więc liczę na profesjonalizm naszego sztabu, że nie zagląda piłkarzowi w metrykę, tylko patrzy na realne Korzyści jakie może przynieść sprowadzenie takiego piłkarza.