Wielkimi krokami zbliża się dzień w którym będziemy mieli ostre wietrzenie szatni. Ja to widzę tak:
Bramkarze:
1. Pareiko
2. Jovanić
3. Kurto
Sytuacja wydaje się klarowna, Pareiko nie ma zamiaru kończyć kariery, więc bramkarza numer jeden mamy. Kurto - młody chłopak, jego czas jeszcze przyjdzie. Mały znak zapytania przy Milanie. Jak dużo nie zarabia i nie przeszkadza mu rola rezerwowego - niech zostaje.
Prawa obrona:
1. Cikos
2. Burliga
3. Branco
Tutaj potrzeba klasowego zawodnika do pierwszego składu. Cikosa wykupić by spełniał rolę rezerwowego. Pożegnać Branco i Burligę.
Stoperzy:
1. Jaliens
2. Chavez
3. Bunoza
4. Kowalski
Kowalskiego sprzedać, Bunoza - rezerwowy, dokupić jednego gracza do pierwszego składu, a Jaliens i Chavez(o ile zostanie wykupiony - myślę że powinien) stoczą rywalizacje o gre u boku nowego stopera.
Lewa Obrona:
1. Palijć
Tutaj sytuacja jest beznadziejna. Przyjmijmy że obrońcą jest Dragan - może zostać w roli rezerwowego, ale nic więcej. Nie muszę mówić że koniecznie musimy kogoś kupić.
Prawa Pomoc:
1. Małecki
2. Łobodziński
Łobodzińskiego wreszcie się pozbyć. Małecki pozycję ma niepodważalną, dokupić solidnego zmiennika.
Środek Pomocy:
1. Melikson
2. Wilk
3. Sobolewski
4. Jirsak
5. Sivakov
6. Boukhari
7. Garguła
Widać tutaj sporą gromadkę. W moim odczuciu pierwsza trójka na niepodważalnie pierwszy skład. Powinniśmy postarać się o wykupienie Sivakowa bo moim zdaniem jest dobrym zmiennikiem dla Sobola/Wilka. Pozostaje trójka Jirsak-Boukhari-Garguła - niestety mimo iż darzę sympatią szczególnie dwóch pierwszych to należy sprzedać wszystkich i rozglądnąć się z zmiennikiem Meliksona.
Lewa Pomoc:
1. Kirm
Dokupić zmiennika.
Atak:
1. Genkov
2. Boguski
3. Żurawski
4. Rios
Zostawić tylko Genkova i dokupić mu zmiennika. Ewentualnie Boguskiego można zostawić.
Podsumowując:
Odchodzi dziewiątka: Burliga, Branco, Kowalski, Boukhari, Garguła, Jirsak, Boguski, Żurawski, Rios.
Do pierwszego składu przyjść powinni: Lewy i prawy obrońca oraz stoper.
Na ławkę dokupić: Prawy, lewy i środkowy pomocnik oraz napastnik.
Łącznie 7 zawodników, w tym trzech do podstawowej jedenastki. Jeśli chodzi o zawodników którzy mają grać w pierwszym składzie to na prawą obronę postarałbym się o Wasyla, resztę sprowadzić z zagranicy(tutaj liczę na Stana i spółkę). Jeśli chodzi o zawodników rezerwowych to porozglądać się można po Polskiej lidze(Pomijam drużyny z Warszawy, Amikę oraz Cracovię) i tutaj można postarać się o:
1. Waldemar Sobota(Śląsk) lub Tomasz Kupisz (Jagiellonia)
2. Mouhamadou Traore (Zagłębie L.)
3. Abdou Traore (Lechia)
4. Robert Jeż (Górnik)
Oczywiście to wszystko co napisałem to tylko moję pobożne życzenia

Ale gdyby udało się zrobić coś na ten wzór to mamy po dwóch porządnych zawodników na każdą pozycję i możemy atakować LM