Wyświetl pojedynczy post
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2011, 23:48
udało mi się dziś obejrzeć naszych na żywo. Kilka myśli na szybko:
- przed rozpoczęciem meczu rozlega się w głośnikach piosenka - która zabrzmiała jak dobry żart - mocno się uśmiałem, a leciało tak: "Mistrzem Polski jest Legia, Legia najlepsza jest..."
- głos ich spikera jest nie do podniesienia
- nasi zagrali mocno pasywnie - jedynie Małecki grał tak, jakby chciał pokazać tylko ilu okiwa legionistów
- Pajlić był dramatyczny. W drugiej połowie jechali już jego stroną wyraźnie - naprawdę potrzebujemy lewego obrońcy
- Małecki i dodatkowo Chavez, to "ulubieńcy" legijnych kibiców
- nie mogłem uwierzyć jak zobaczyłem wyprowadzonego z równowagi Pareikę, ale jak chwilę później zobaczyłem, że uspakaja go Małecki, to doznałem bardzo przyjemnego szoku
- sędzia naprawdę w kilku przypadkach zagwizdał pod Skorżę, trudno mi ocenić sytuację z Pareiką, bo siedziałem za drugą bramką - wydaje mi się, że to liniowy nakręcił sprawę
Z przykrością stwierdzam, że Gronkiewicz-Walc zbudowała ładny stadion, w krótszym okresie czasu i niewykluczone, że sporo taniej Majchrowski nam. Wokół kamienna kostka, oświetlenie, całość jest spójna.
Jednak nasze R22, to R22 - moim zdaniem u nas jest lepsza akustyka i mamy bardziej piłkarski, nie cukierkowy stadion.
Generalnie fajnie było się zrelaksować i na pełnym luzie obejrzeć sobie grę nowego i prawdziwego Mistrza Polski. W pewnym sensie, to nawet chyba dobrze, że Legia wygrała - dzięki temu może w Warszawie uwierzą, że mają świetnych kopaczy i drużynę - dla nas byłoby to na rękę. Skorża już pompuję tam balonik - jeżeli stwierdził, że momentami to były najlepsze minuty gry Legii w tym sezonie, to ja mu współczuję
Odpowiedz cytując