Wyświetl pojedynczy post
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2011, 19:04
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
A ja w innym tonie niż większość. Ten mecz nie pokazał braku ambicji, tylko brak umiejętności piłkarskich kilku zawodników. Po prostu jak cały zespół gra na 100% to pewne braki można ukryć, jest odpowiednia asekuracja itp. Dzisiaj trzeba było zagrać umiejętnościami i gdyby one były to Legia została by powieziona. Cikos i Paljic bez asekuracji popełniali błędu, Kowalski może i chciał ale piłkarsko jest słaby, Jirsak i Sivakov zupełnie nieprzydatni (więc praktycznie byliśmy pozbawieni środka pola). I tak to wychodzi, dzisiaj nie ma co lamentować bo wyszło to o czym mówiliśmy. Że trzeba wzmocnić obronę, że przydał by się ktoś do środka pola, zmiennik dla skrzydłowych i napastnika.

Barcelona czy Manchester też w wielu spotkaniach nie grają na 100%, wygrywają je umiejętnościami piłkarskimi. To samo przykład Lecha z tego sezonu, w Europie na maksa i to dawało efekty ale liga odpuszczona i pojawiły się problemy.
Dlatego jeśli chodzi o wzmocnienia to niech to będzie 3 zawodników ale takich co grać w piłkę potrafią.
1906% poparcia.
W odniesieniu do tego meczu i przyszłości Legi to coś czuje, że ten zespół zaczyna się zazębiać i mogą nawet w tej Europie coś ugrać, bo na swoim stadionie ciężko będzie z nimi wygrać. Ten mecz przypomina mi mecz Legi z Arsenalem, może Arsenalowi się tak samo chciało jak Wiśle dziś ale trzeba przyznać też, że w takich warunkach do technicznej gry to mi jakiś dużych atutów nie mamy ;]
Technicznie jesteśmy dużo słabsi od Legi, Legia ma po prostu problemy z motywacją, ambicją ze słabymi, wielokrotnie lekceważyła ich przez co w następnych meczach im szło gorzej.
Brakuje takich przebojowych skrzydłowych, którzy są wyznacznikiem i siłą w teraźniejszym futbolu (Nani, Hulk, C.Ronaldo) i ja wyznaję teorię jakich masz skrzydłowych takie masz wyniki. Niestety mamy mizernych, z czego Małeckiemu tylko niekiedy wychodzi, dzisiaj okazał się zbyt słaby technicznie.
Dzisiejszy mecz uwydatnił jego braki, braki Genkova a przede wszystkim to że gdy nie ma Meliksona to nie ma Wisły ...
Cikos, Paljic, Kowalski, Shivakov, Jirsak, Sobol to niestety zbyt słaby poziom, w większości przypadków techniczny. Oj dużo dobrych zawodników do nas będzie musiało do nas przyjść, żeby ta LM była.

Bo takie zespoły jak Genk, Rangers są nie do ruszenia ;(
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując