Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2011, 16:23
RAF napisał(a):Wyświetl post
Marszalku,

Mnie sie wydaje ze na dluzsza mete nowoczesna infrakstruktura (stadiony i w domysle bazy treningowe) wyciagna Polske z kryzysu pilki noznej w jakim tkwimy od paru lat. Wieksze stadiony (a co za tym idzie koszty ich utrzymania) wymusza na wlascicielach inwestycje w trenerow i zawodnikow. Legia (o ile Weiss jest prawda), Wisla. Wydaje mi sie ze i Bakera w POZnaniu dlugo nie wytrzyma. Jak Lech zobaczy ze dobry trener z zagranicy to jednak jest "to" to i POZnan sobie takiego zafunduje. A potem to juz prawem serii: Slask, Lechia (najwieksze stadiony) moze i Zabrze.
Jasne to jak słońce i pełna zgoda. Tyle,że osobiście nie wierze w te mocarstwowe plany co niektórych. Wisła wyznaczyła nowy kierunek i widać,że zdaje on egzamin. Legia zrobi to samo, może kiedyś Poznań ale co do reszty nie mam przekonania. Polonia raczej będzie klubem z wesołym właścicielem i tyle,co najwyżje kolorytu lidze będzie dodawał. Lechia, Śląsk, będzie to czołówla ligi ale nic poza tym.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując