Wyświetl pojedynczy post
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.05.2011, 12:09
Chavez musi zostać. Za takie pieniądze nie znajdziemy lepszego obrońcy!

Co do Sivakova to zastanawiam się, czy on ma dalej problem z zaaklimatyzowaniem się, czy nie pasuje do stylu gry Maaskanta. Bo wg mnie umiejętności ma bardzo duże. 23 lata, a już spore doświadczenie, do tego niezłe warunki fizyczne i sporo osób ze świata piłki prognozuje mu dobrą karierę. Szczerze to, gdyby Cagliari nie zaśpiewało sobie horrendalnej kwoty a sam zawodnik chciał wyraził chęć gry w Wiśle (a chyba tak niestety nie jest), to ja chciałbym, aby został. W tej chwili byłby dobrym zmiennikiem, a za 2 lata od niego zaczynalibyśmy skład. Byłby to taki nasz Tymoschuk

Pamiętacie Sobolewskiego jak miał 22 lata? Albo pamiętacie jakich mieliśmy zawodników w ostatnich latach na tej pozycji? Kukiełka, Strąk, Ekwueme, Kwiek, Ouadja, Varga, Gołoś ;(, Burns, Barreto. Czy oni byli lepsi od Sivakova (biorąc pod uwagę obecne umiejętności i potencjał zawodnika)? Raczej nie, a jakoś w tych czasach odnosiliśmy jakieś sukcesy. Nie wymieniłem Dudki, Cantoro, Diaza, bo to byli zawodnicy, którzy w tamtych czasach byli nieco lepsi od Sivakova. Chociaż mam wątpliwości co do Diaza. Ostatnio w ogóle nie gra w Brugge...

Wiele razy już przejechaliśmy się na ocenie umiejętności zawodnika (nie tylko Wisła, ale inne polskie kluby też), więc mam nadzieję, że Valcx i Maaskant potrafią fachowo ocenić potencjał zawodnika, tak abyśmy nie pluli sobie w brodę, że mogliśmy mieć grajka światowej klasy za śmieszne pieniądze (mniej niż 1 mln euro). Super by było jakby Cagliari nam go zostawiło jeszcze na pół roku. Po roku gry można by lepiej ocenić jego przydatność. Bo w zimie przepracował tylko połowę okresu przygotowawczego z drużyną, poza tym jest typem człowieka, który potrzebuje więcej czasu na zaaklimatyzowanie się. No i byłaby teraz kasa na zawodników na inną pozycje.
No bo jak nie on, to kogo byście chcieli? Cetnarski, Jez, Kaźmierczak? Nie wiem, czy ten pierwszy rozwinie się tak jak Sivakov, a pozostali są wyraźnie starsi. Mączyński? A może Strąk?
No cóż, trzeba liczyć na to, że Stan znowu wyciągnie asa z rękawa. Tylko, że znowu ta rewolucja w składzie...
Odpowiedz cytując