Wyświetl pojedynczy post
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.05.2011, 14:26
borys napisał(a):Wyświetl post
Q moze grać na prawej obronie nie lewej. Na bok potrzebny ktos kto tam bedzie latał wzdłuż boiska 90 minut. Q to już nie te lata i chyba nie ten typ zawodnika.

Kwota za Erica byla juz chyba twardo ustalona przy okazji wypożyczenia.
To czy Kew dobrze spisywałby się na boku zależy głównie od jego wydolności i jego wiek wcale tego nie przekreśla . Są przecież starsi piłkarze którzy na boku radzą sobie bardzo dobrze zresztą czasem organizm starszego zawodnika jest w dużo lepszym stanie niż młodziana który baluje 3 razy w tygodniu. Myślę ,że Kew jest z tych którzy dbają o siebie ale czy jest w stanie biegać wzdłuż linii bocznej przez cały mecz? Dobre pytanie na które odpowiedź zna dokładnie trener i jeśli uzna że Jaliens poradzi sobie na prawej obronie to tam będzie występować w razie potrzeby . Zresztą jeśli ten zawodnik dobrze przepracuje okres przygotowawczy , dobrze przygotuje się do sezonu to myślę że podoła jeśli chodzi o kondycję , jednak kolejnym pytanie które rodzi się jest również szybkość Jaliensa która nie jest porażająca i ze zbyt szybkimi skrzydłowymi może mieć problemy. Na koniec Kew został ściągnięty by kierować linią obrony , by być liderem tej formacji a kierowanie całą obroną z boku jest niemożliwe i wg mnie bardziej potrzebujemy Jaliensa na środku inie ma możliwości by ten zawodnik nie grał w pierwszym składzie . W końcu obrońcy z takim kontraktem nie może trzymać na ławce klub z budżetem takim jaki ma Wisły i albo będzie grał w pierwszej 11 i będzie liderem naszej obrony albo kazałbym mu szukać nowego klubu.
Co do Cikosa to mamy chyba klauzule umożliwiającą przedłużenie wypożyczenia a nie wykupienie piłkarza i niestety powołanie do pierwszej reprezentacji winduje cenę - krótko mówiąc trzeba się śpieszyć.
Odpowiedz cytując