Wyświetl pojedynczy post
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.05.2011, 09:09
Cytat:
Oczywiście o tym nie napisałem, ale to wynika już z treści posta. Nie chce mi się robić wyliczeń, ale bez problemu można oszacować potencjał wyborczy "naszej grupy" w wyborach do sejmu. Obawiam się, że na próg 3% nawet byśmy się nie załapali.
Kiedyś to na legia.net pisałem - bardzo optymistycznie dla nas licząc (a i to mówię o kibicach w ogóle, a nie o kibicach "zaangażowanych", jak również nie w kontekście "zorganizowania" a elektoratu jako takiego):
+100.000 frekwencji
+100.000 tych co akurat mają wyjazd
+100.000 zapasu tych, co nie zawsze chodzą
+100.000 za największe kibicowsko miasta.
+100.000 za niższe ligi (zapomniałem wtedy to dorzucić dorzucić)
Łącznie: 500.000. Już w tym miejscu liczymy się mniej, niż Rodzina Radia Maryja. A do tego:
-10% za nieletnich
Zostaje 450.000
-30% tych, co mają wszystko w dupie
Zostaje 315.000.

315 tysięcy luda, to jest kibicowski torcik do podziału. Optymistycznie licząc. A dodać należy do tego standardowe podziały polityczne, fakt że wśród kiboli znajdzie się niemało takich, dla których PiS to liberalna lewica, no i to że i wśród pikników znalazłoby się trochę takich, którzy by się bardzo ucieszyli, jakby oglądali zomowskie pałowanie ultrasów co mecz.

Cytat:
Nasze biadolenia nic nie pomogą jak w imię kibicowskich zatargów będą się działy takie rzeczy jak w Piekarach Śląskich....
To jest arcy-bulwersujące i typów należałoby za jaja powiesić i poczekać aż zdechną. Ale to ma tyle wspólnego z kibicami, jak ten wariat co wbiegł do biura w Łodzi i chciał zabić Kaczyńskiego ma wspólnego z PO. Inna sprawa, że temat lotny, to i ładnie wygląda na pierwszej stronie serwisów internetowych "kibice pocięli żyletkami twarz nastolatka". A pod artykułem komentarze: wyburzyć stadiony, zamknąć wszystkich kiboli itd. itp.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 19.05.2011 o godz. 09:19.
Legionista
Odpowiedz cytując