anthony09 napisał(a):

Po raz kolejny jest przedstawiony na tym forum "dług", który mnie już strasznie irytuje.
Nie wyobrażam sobie sytuacji takiej, że ktoś wykłada np. 30 mln z własnej ręki bo chce sobie zrobić np. Lige Mistrzów a jak się nie udało to chce tego zwrotu , to nie jest przedszkole i według mnie takich rzeczy być nie powinno, rozumiem że dług może być wtedy gdy np. brakuje pieniędzy na kontrakty, itp. ale żeby spłacać czyjeś zachcianki ? I nie mówię tego wobec Bogusława Cupiała, którego darzę ogromnym szacunkiem ale przedstawiam ogólnikowo przykład.
Ja osobiście bardzo chciałbym T-Mobile na koszulkach i tak żeby dał np. z 1,5 mln euro z racji tego, że :
- występujemy w Europie (reklama Europejska), racjonalnie myśląc co najmniej zagramy z 6 meczy (no chyba że będzie KO w I rundzie ale mam nadzieję że Trio Boguś & Stasiu & Robert do tego nie dopuszczą
- występujemy w Ekstraklasie, Pucharze Polski, Superpucharze
- mamy na stadionie optymistycznie zakładając z 20 tys. na meczu
- prawa telewizyjne Ekstraklasy mają Polsat, Cyfra, Eurosport (tv + internet) jeden mecz może dotrzeć do 5-6 mln Polaków. Liczne magazyny na Polsacie, Cyfrze, Eurosport, pewnie TV4 albo TVP dla otwartej TV
- mamy mieć otwarcie stadionu, w tym mecz z silnym zespołem przy 33 tys.
- możliwość reklamowania się na koszulkach + reklama w nazwie stadionu (możliwość pogodzenia)
Reasumując mamy strasznie wiele atutów żeby pozyskać sponsora strategicznego z Wielskiej Półki, tylko trzeba umiejętnie do niego zagadać Boguś potrafi, mam nadzieje że mu się to uda od przyszłego sezonu
|
sponsorzy zawsze dawali duuuże pieniądze po jakimś sukcesie w pucharach europejskich jak pamiętam (era,Tyskie) Jak zaczeliśmy odpadac w pierwszych rundach tak i sponsorów mniej było..